Gezin in Gevaar volop in de media

Hugo Bos bij Family7

Gezin in Gevaar volop in de media

THEMA'S:

De media raakten in 2019 niet over Gezin in Gevaar uitgepraat. Het BNNVARA-programma De Kwis van Paul de Leeuw wijdde er op de landelijke tv een satirisch liedje aan de actie tegen Suitsupply. Maar publiciteit is geen doel op zich. "Het gaat mij erom dat het traditionele gezin volledig onder druk komt te staan," verklaarde Hugo Bos, campagneleider van Gezin in Gevaar, tegenover de christelijke website CIP. "Minister Van Engelshoven zegt letterlijk dat we af moeten van het traditionele idee van een vader, een moeder en kinderen." Bos wil tegen deze overheidsmanipulatie optreden. "Als christen kan ik deze agenda niet accepteren. Er moet een tegengeluid komen in dit eenzijdige debat."

Sympathisanten

Dat is Gezin in Gevaar sinds dit voorjaar briljant gelukt. De actie tegen de homo-erotische reclamecampagne van Suitsupply veroorzaakte een enorme ophef in de media. Van nationale kranten en websites tot aan regionale media: iedereen vond er wel wat van. Het liedje uit De Kwis (op de melodie van YMCA door Village People) deed na uitzending op landelijke tv ook nog eens de ronde op internet, en droeg zo extra bij aan de bekendheid van Gezin in Gevaar. Aanmeldingen van sympathisanten stroomden binnen en doen dat nog altijd.

NPO, stop met het seksualiseren van kleine kinderen!

Travestieten

Ook op het veelgelezen weblog GeenStijl verscheen een bericht, ditmaal over de actie tegen Videoland en het 'voorleesuurtje' door travestieten in de bibliotheek van Nijmegen. Het zijn even zovele bijdragen aan de bekendheid van Gezin in Gevaar. "De auteurs van deze berichten schijnen niet te beseffen hoezeer ze ons helpen", zegt Hugo Bos. "Hoe feller ze zich tegen onze acties keren, hoe meer mensen ervan horen, en hoe meer sympathisanten de weg naar ons weten te vinden. Zo werkt het nu eenmaal."

Gezamenlijke verklaring

Een ander goed bericht over Gezin in Gevaar en de media betreft het Reformatorisch Dagblad. Met die protestantse krant was naar aanleiding van de reacties op de actie tegen Suitsupply enige ruis op de lijn ontstaan. Dat is in een goed gesprek uitgepraat. Beide partijen hebben besloten een gezamenlijke verklaring te publiceren. In een artikel in het Reformatorisch Dagblad van 14 november heeft hoofdredacteur Steef de Bruijn in samenspraak met prominenten uit zijn gezindte nog eens uitdrukkelijk bevestigd dat in het debat over homoseksualiteit "niet alleen uiterste zorgvuldigheid" gewenst is, "maar ook helderheid en beslistheid."

Laatst bijgewerkt: 24 november 2023 06:29

Doneer