Getranste darter wint “Women’s Series”. Vrouwelijke teamgenoten stappen op

Noa-Lynn van Leuven laat echte vrouwen in het stof bijten. Nadat de getranste darter op een toernooi tot ‘beste vrouw’ uitgeroepen is, stappen twee van zijn ploeggenoten uit het Nederlandse team.

Getranste darter wint “Women’s Series”. Vrouwelijke teamgenoten stappen op

THEMA'S:

Steeds meer mannen richten hun pijlen op de vrouwencompetities. Bij atletische sporten zoals zwemmen en gewichtheffen breken getranste kerels record na record. Dit is vanwege hun overduidelijke biologische voordeel als mannen. Maar zelfs bij darten blijken er doorslaggevende verschillen te bestaan.

Noa-Lynn van Leuven

Van Leuven (27) was al op jonge leeftijd geïntrigeerd door darten. Hij is volgens de NOS “geboren als een jongen”, maar ging in zijn tienertijd in transitie om op een vrouw te lijken. In 2022 maakte hij zijn debuut in de vrouwencompetitie. Dit bleek een schot in de roos. Binnen een paar jaar groeide hij uit tot een van de meest succesvolle darters binnen de vrouwencompetitie. Zelf ziet hij het probleem niet: “het is natuurlijk geen hoog atletische sport”, laat hij aan de NOS weten. Bovendien stelt hij dat zijn huidige testosteronlevels niet te hoog zijn – alsof dat zijn pubertijd ongedaan maakt.

Lees ook: Schoolarts zaait gendertwijfel: “Wil je in een jongenslichaam zitten?”

Mannen in het voordeel – ook bij darten

Als er geen voordelen bestaan voor mannen, waarom is er dan überhaupt een vrouwendivisie? Antwoord: vrouwen maken anders geen kans tegen mannen. Hier is Nederlands dartslegende Michael van Gerwen van overtuigd. Bovendien blijkt dat ook wel uit de dominante positie van Van Leuven in de vrouwencompetitie. Misschien bestaan er geen fysieke voordelen, maar de hyperfocus op één taak of doel is iets wat mannen meer ligt. Dit blijkt ook uit onderzoek van Middlesex University. Linda Duffy – zelf in de jaren ’80 betiteld als beste vrouwelijke dartster – heeft in 2002 haar dissertatie geschreven over de vraag waarom jongens en mannen uitblinken in werpsporten. Haar conclusie is dat “mannen erin slagen om veel van de ruis te blokkeren en zich veel gemakkelijker te concentreren op wat ze moeten doen dan vrouwen. Dat maakt ze beter.”

Nederlandse dartsters stoppen ermee

Twee leden van het nationale vrouwenteam waar Van Leuven – ten onrechte – deel van uitmaakt, gaven afgelopen weekend aan niet meer voor Nederland te willen uitkomen. Anca Zijlstra en Aileen de Graaf hebben publiekelijk bekendgemaakt niet meer mee te willen doen aan deze poppenkast. “Ik vind dat er bij sport sprake moet zijn van een gelijkwaardig en eerlijk speelveld”, aldus Zijlstra. Ook gaf ze aan dat ze zich “schaamt om voor het Nederlandse team uit te komen”. Zelf laat Van Leuven weten dat hij weinig begrip heeft. Hij vermoedt dat er wellicht andere motieven een rol spelen. “Ik ben een bedreiging voor ze dus dan moet je toch een manier vinden om van mij af te komen.”

Bestel gratis: Seksuele indoctrinatie in schoolboeken

‘Mannen zijn de beste vrouwen’

Het toelaten van mannen in vrouwencompetities is een grove schande. Niet alleen voor de vrouwen zelf die het opeens tegen een man moeten opnemen, maar ook voor alle betrokkenen die geforceerd ‘meespelen’ met de waanbeelden van een geschaad individu. Of het nu topsporten zijn of een missverkiezing, waar een man met een paardengebit tot ‘mooiste vrouw van Nederland’ werd verkozen, de beste vrouwen – aldus de woke-brigade – blijken mannen te zijn! Binnen feministische kringen klinkt er steeds meer kritiek op de transgenderdwang. Ze beseffen zich terecht dat deze trans-kerels hun bestaansrecht ondermijnen. Als een man zich zomaar ‘vrouw’ kan verklaren, wat is een vrouw dan nog?

Kritische feministen, kijk in de spiegel!

De feministen die zich daar nu over opwinden mogen naar de spiegel lopen om te klagen. De transgenderideologie is namelijk een uitvloeisel van de Seksuele Revolutie waar zij zich nog altijd als een voorvechter van beschouwen. Zíj hebben de verschillen tussen mannen en vrouwen geminimaliseerd – als het hen uitkwam. Zíj hebben zich allerlei ‘rechten’ en rollen toegeëigend die het maatschappelijke onderscheid tussen mannen en vrouwen ondermijnen. Hun lijfspreuk ‘een vrouw kan alles wat een man kan’, is de voorloper van ‘een vrouw is wie zich zo voelt’.

Lees ook: Waarom de man-vrouw loonkloof in feite een mythe is

Mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen

Om ons van deze waanzin te redden, moeten we terug naar God onze Schepper. Hij maakte ons mannelijk en vrouwelijk, beide geslachten met eigen kwaliteiten, taken en verantwoordelijkheden. Man en vrouw zijn complementair en geen kopieën. Ze vullen elkaar aan. De eerste man werd geschapen om het land te bewerken (Gen. 2:15) – en is daarom meer gericht op de wereld. De eerste vrouw werd gemaakt om hem hierbij te ondersteunen (Gen. 2:18), en is dus relationeel ingesteld. Ontelbaar veel generaties verder zijn jongensbaby’s nog steeds meer geïnteresseerd in dingen en meisjesbaby’s in andere mensen. Dit verklaart de verschillende keuzes die mannen en vrouwen in een vrije samenleving maken zoals hoeveel ze (willen) werken, waar ze in uitblinken en ja, zelfs hoe goed ze al bierdrinkend dartpijltjes kunnen gooien.

Laatst bijgewerkt: 27 maart 2024 14:27

Doneer