Geslacht veranderen mag, geaardheid veranderen niet: Tweede Kamer verbiedt ‘homogenezing’

Geslacht veranderen mag, geaardheid veranderen niet: Tweede Kamer verbiedt ‘homogenezing’

THEMA'S:

Nederland is het land waar alles mag. Je mag zelfs je eigen leven beëindigen (euthanasie). Je mag ook je eigen geslacht veranderen. Op kosten van de belastingbetaler, want vrijheid is een groot goed. Zeggen we.

Geaardheid veranderen verboden

Die vrijheid verdwijnt zodra je niet van geslacht maar van geaardheid wil veranderen. Dan mag je nergens heen. Therapie om je van zijn homoseksuele gevoelens af te helpen, is dinsdag door de Tweede Kamer verboden. Nota bene op initiatief van de ‘liberale’ VVD. De vrijheid is dood, lang leve de vrijheid! – Alleen gaat het niet om vrijheid. Althans niet voor de lhbt-lobby. Het gaat die machtige, rijkelijk gesubsidieerde lobby eerder om de fundamentele omvorming van de samenleving, ja van de mens. Een mens die volledig leeft uit begeerte. Als deze omvorming alleen gedwongen kan, dan moet dat maar.

De dubbele kop van Hydra

Maar hier dringt zich een paradox op. Want wat als de begeerte ontstaat naar genezing van je homoseksuele gevoelens? Dan moet je volgens de Tweede Kamer die begeerte onderdrukken, negeren, wegduwen. O ironie! Met de strijd tegen repressie wordt een nieuwe repressie verwekt. Een zwaardere repressie, want nu moet de overheid gaan controleren wat therapeuten in de behandelkamer zeggen. De afgehakte kop van Hydra groeit dubbel terug.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

Noord-Koreaanse toestanden

Nu moet justitieminister Grapperhaus van de Tweede Kamer aan de slag. Alleen is er een probleem. Er zijn in Nederland helemaal geen gevallen bekend van therapie gericht op de genezing van homo’s. “Er is geen sprake van ‘therapie’”, stelt Twitteraar Alex ten Cate vast na een rondvraag. “Er is sprake van gebed. En daar gaat de overheid niet over. Ja, in Noord-Korea. Niet hier.” Waarop Dilan Yesilgoz (VVD), initiatiefneemster van het verbod, zich aandient. “Het zijn heftige praktijken die je hier niet moet willen,” is alles wat zij Ten Cate te zeggen heeft.

Gebeden worden verboden

Wat hier gebeurt is ongeëvenaard. In een debat over strafbaarstelling van veroordeelt een prominent Kamerlid van de leidende regeringspartij gebed om genezing van zonde als “heftige praktijken” die je “niet moet willen”. Wie toch durft te bidden voor genezing, kan wat Yesilgoz betreft een boete krijgen of zelfs in de gevangenis belanden. De christenvervolging in Nederland wordt onmiskenbaar.

Forum voor Democratie

Onder de tegenstemmers was opvallend genoeg Forum voor Democratie. De partij behoort tot een nieuwe generatie. Een die niet meer kritiekloos buigt voor de eisen van de homomaffia. Eisen die steeds absurder en ongeloofwaardigheid worden. Jonge mensen keren het roze gedram de rug toe. Ze kijken YouTube-filmpjes van de razend populaire psycholoog Jordan Peterson en lezen schrijvers als Michel Houellebecq.

Roze front

Jongeren zien wat voor redeloze dwang er uitgaat van een ideologie die geslachtsverandering tot hoogste beschavingsgoed verheft en tegelijk geaardheidsverandering verkettert. Tot nu toe speelt onvrede hierover alleen nog digitaal. Met Baudet wordt het ook electoraal. Het verbod op ‘homogenezing’ kan het roze politieke front lelijk opbreken.

Laatst bijgewerkt: 24 november 2023 06:50

Doneer