Gendertheorie mist iedere wetenschappelijke basis

Gendertheorie mist iedere wetenschappelijke basis

Tientallen jaren onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen, genetische endocrinologie (studie van het systeem van klieren die hormonen afscheiden) en ontwikkelingspsychologie, tonen aan dat er verschillen bestaan tussen de twee geslachten en dat dit een realiteit is.

Brein

Seksuele (mannelijke/vrouwelijke) differentiatie beïnvloedt het hele menselijk lichaam, inclusief de hersenen. In feite wordt niemand geboren als een tabula rasa (een schone lei), maar vertoont iedereen aangeboren neigingen en neigingen die specifiek mannelijk of vrouwelijk zijn. We kunnen gerust zeggen dat de hersenen een geslacht hebben. En in feite kunnen we vandaag de dag spreken van een 'geslachtelijk brein' in de zin dat mannen en vrouwen zich ook onderscheiden door de anatomische structuur en het functioneren van hun hersenen. Dit cerebrale 'stempel' staat zo diep in ons lichaam gedrukt dat het niet kan worden veranderd door hormoontherapie, chirurgie, of zelfs onderwijs.

Minister, stop de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin!

DNA

De seksuele identiteit staat in elke cel van het lichaam geschreven, zelfs in het DNA, en kan niet worden veranderd. Het hele lichaam kan worden hervormd, maar niet de hersenen of het feit dat men tot het ene of andere geslacht behoort. Het is dan ook duidelijk dat het biologische geslacht een wezenlijk kenmerk is van een persoon.

Experiment van dr. Money

Om aan te tonen dat de gendertheorie geen wetenschappelijke theorie is, is het nuttig om het geval van dr. John William Money (1921-2006), een chirurg in het Johns Hopkins Ziekenhuis in Baltimore, aan te halen.

Bruce werd Brenda

Money stelde dat gender onafhankelijk is van geslacht en overtuigde de ouders van de kleine Bruce Reimer - die zijn geslachtsdeel verloren had bij een ongeluk - om hem als een meisje te behandelen. Bruce werd Brenda en tot hij een tiener werd, werd hij door Money behandeld met hormonen en geopereerd om een vrouw van hem te maken. Maar Brenda was diep ongelukkig en nam een mannelijke houding aan bij de keuze van speelgoed en gedrag. Toen 'zij' serieus de intentie uitsprak om zelfmoord te plegen als ze gedwongen werd om periodieke 'genezings'-sessies met Money te ondergaan (waaraan ze zeer angstige herinneringen had), vertelden haar ouders haar de hele waarheid.

Lees ook: Amerikaanse kinderartsen: ‘geslachtsverandering’ is onzinnig en schadelijk

Zelfmoord

Brenda voelde zich opgelucht: "Voor de eerste keer klopte alles en begreep ik wie en wat ik was", zei ze later. 'Ze' onderging een extra operatie om haar mannelijke uiterlijk terug te krijgen en werd David. Hij is getrouwd en heeft drie zonen geadopteerd. Helaas werd zijn leven al snel gekenmerkt door een nieuwe tragedie: de zelfmoord van zijn tweelingbroer Brian, die een aanval van schizofrenie kreeg toen hij hoorde dat zijn zusje eigenlijk een klein broertje was. David beleefde vervolgens een instorting, scheidde van zijn vrouw, verloor zijn baan en heeft op 5 mei 2004 zelfmoord gepleegd.

Prijs

Money negeerde dat alles echter gewoonweg. Hij bleef de zaak Reimer presenteren op conferenties over de hele wereld om zijn gendertheorieën te demonstreren, en de wetenschappelijke gemeenschap maakte daar geen bezwaar tegen. Hij kreeg zelfs een prijs van het National Institute of Child Health and Human Development.

Dit artikel is een fragment uit de brochure Genderideologie: diversiteit of totalitarisme van de 21e eeuw?, uitgegeven door de campagne Gezin in Gevaar. Bestel uw gratis exemplaar HIER.

Bestel gratis: Genderboek

Laatst bijgewerkt: 28 november 2023 06:42

Doneer