CIP.nl krijgt betaald voor promoten van seksuele zonden

CIP.nl krijgt betaald voor promoten van seksuele zonden

In een recente actie hebben wij de hoofdredacteur van CIP.nl, Rik Bokelman, opgeroepen zijn platform en social media kanalen te ontdoen van artikelen en advertenties die seksuele zonden promoten. Het ging hier met name om zelfbevrediging en seksuele omgang voor het huwelijk, dat allebei door verschillende personen op het platform werd goedgepraat.

Lees ook: Christelijke nieuwssite CIP.nl promoot de zonde van zelfbevrediging

Nieuwsbrief

In de recente e-mailnieuwbrief van CIP.nl was een artikel opgenomen dat zogenaamd tips gaf voor echtparen voor een beter kwalitatief samenzijn in de vakantieperiode. De inhoud van het artikel is niet geschikt om hier weer te geven. Het bleek een onversneden commercieel artikel te zijn voor de promotie van erotische artikelen van een ‘christelijke’ webshop.

Cip emailadv blurred 1024x304

De betreffende advertentie in de e-mailnieuwsbrief van CIP.nl. De foto is van de eigenaresse van de ‘christelijke’ erotische webshop. Zij is ook werkzaam voor de Christelijke Hogeschool Ede.

Advertenties

CIP wordt betaald door die webshop voor de promotie van hun erotische waar op de website en in de nieuwsbrief. Dat is op zichzelf niets bijzonders, digitale platformen zijn dikwijls afhankelijk van advertentie-inkomsten.

Strijd mee! Voor de toekomst van uw kinderen

Zelfbeheersing

Het wordt anders als het platform een christelijk platform heet te zijn. Waar je verwacht dat de lezers – en zeker ongehuwde jonge mensen – niet worden verleid door seksuele inhoud, maar juist worden gesterkt in hun taak seksueel rein te leven en te denken. Om zich te oefenen in zelfbeheersing en kuisheid.

Korting

Het tegendeel gebeurt. Christelijke ‘passiecoaches’, relatietherapeuten en theologen praten achter elkaar deze zonden goed. Geen oproep tot zelfbeheersing, maar een stimulans tot het toegeven aan de seksuele gedachten en lusten. Door zelfbevrediging (anders ben je steeds maar aan het vechten), door seksuele gemeenschap voor het huwelijk (wachten duurt zo lang) en nu dus ook door het aanschaffen van erotische artikelen (waar geen naakte vrouwen op staan, dus ‘christelijk’). CIP-lezers kunnen zelfs korting krijgen op deze immorele artikelen met een speciale kortingscode. Wat is hier christelijk aan?

Zoekfunctie

CIP.nl heeft voor de zoekfunctie Google in de website geïntegreerd, waardoor eerst Google-advertenties worden getoond voordat resultaten worden getoond. Ook dit wordt veel gedaan door digitale platformen om extra inkomsten te vergaren. Echter bij het zoeken naar de naam van het voornoemde artikel uit de nieuwsbrief komen er eerst vijf advertenties voor het (erotisch) ‘daten van vrouwen’, ‘afspraakje in jouw regio’ en voor een ‘vrouwelijke hypnoseshow’. Iedere klik hierop levert CIP.nl geld op…

Cip zoekfunctie header

Laatst bijgewerkt: 28 november 2023 06:50

Doneer