Wanhopige vrouw procedeert tegen arts wegens geslachtsverandering

De vrouw in kwestie had een veelvoudige en diepgewortelde psychische problematiek en kon bovendien lezen noch schrijven. (De vrouw op de afbeelding is niet die van het bericht. Foto: David Garrison)

Wanhopige vrouw procedeert tegen arts wegens geslachtsverandering

THEMA'S:

Tot zo'n 1000 gezinnen zijn van plan de sluitende Tavistock genderkliniek in Engeland aan te klagen wegens beschuldigingen dat het "genderbevestigende" model ertoe leidde dat duizenden kinderen hormonen en puberteitsblokkers kregen toegediend en operaties ondergingen. Dit gebeurde zonder dat zij volledig begrepen waar zij mee instemden of zich bewust waren van de onomkeerbare schade die zij opliepen.

Afrekening met genderideologen

Juristen en commentatoren voorspellen al jaren een golf van rechtszaken wegens medische wanpraktijken; velen vroegen zich af of de collectieve actie van Tavistock een voorbode is van de dingen die komen gaan. Een verhaal van Julie Szego in de Sydney Morning Herald geeft aan dat de genderideologen van Australië wellicht ook een gerechtelijke afrekening te wachten staat.

'Geschikt voor hormoontherapie'

Jay Langadinos klaagt psychiater Dr. Patrick Toohey aan voor professionele nalatigheid omdat hij haar in mei 2010, toen ze worstelde met genderdysforie en zich ten onrechte als man identificeerde, hormonen voorschreef die haar mannelijker maakten zonder de noodzakelijke psychiatrische evaluaties uit te voeren. Ze was doorverwezen naar Toohey door haar endocrinoloog.

Beide borsten werden verwijderd

Bij haar eerste bezoek diagnosticeerde Toohey haar met genderdysforie en "vond dat ze geschikt was voor hormoontherapie, in dit geval testosteron, dat de ontwikkeling van mannelijke secundaire geslachtskenmerken bevordert." Tijdens hun tweede afspraak in februari 2012 keurde Toohey een dubbele mastectomie bij Langadinos goed - het verwijderen van haar gezonde borsten - die zij in april onderging.

Patiënte werd steeds depressiever

In mei, tijdens hun derde afspraak, keurde Toohey een hysterectomie (verwijdering van de baarmoeder) goed, waarbij hij verklaarde dat hij geen "psychiatrische contra-indicatie voor het uitvoeren van een hysterectomie als onderdeel van de geslachtsverandering" kon onderscheiden. In november van dat jaar werd bij Langadinos, 22 jaar oud, haar baarmoeder operatief verwijderd. Maar met elke operatie voelde Langadinos zich depressiever worden, ondanks haar overtuiging dat hormonen en operaties haar geluk zouden brengen.

Hormonen en operaties waren vergissing

Toen Langadinos zich realiseerde dat de geslachtsverandering haar geestelijke gezondheid alleen maar verslechterde, zocht ze andere psychiatrische hulp. In november 2016, toen ze onder behandeling was van Dr. Robert D'Angelo, realiseerde ze zich dat de hormonen en de operaties een vergissing waren geweest. In 2020 stopte ze volledig met de hormonen. Ze hield op zich te identificeren als man, en begon te beseffen hoe groot de schade was die door de "transitie" was aangericht.

Bestel gratis: Genderboek

Psychiater vroeg geen 'second opinion'

Toohey, zegt ze nu, "verzuimde de voorzorgsmaatregelen te nemen" om ervoor te zorgen dat het "verlies van haar borsten, baarmoeder, eileiders en eierstokken" haar niet onherstelbaar zou schaden, zoals ze nu gelooft. Ze stelt ook dat Toohey haar had moeten vertellen om een tweede psychiatrische mening te vragen voordat ze zo'n drastische stap zou nemen.

'Vreselijk dat ik geen kinderen meer kan krijgen'

Langadinos' rechtszaak gooit olie op het vuur van het debat rond het "gender bevestigende" model in Australië. Haar verhaal is ook het meest recente geval van een transseksueel die zijn of haar verhaal naar buiten brengt en licht werpt op de gevaren van de transitie. "Weten dat ik geen kinderen kan krijgen is absoluut vernietigend," vertelde ze de Herald.

Psychiater had verleden moeten nagaan

Daarnaast heeft ze ook "geleden en lijdt nog steeds aan verwondingen en handicaps" als gevolg van haar hormoontherapie, waaronder "complicaties van een vervroegde menopauze," "verminderd psychologisch functioneren, een voortdurende behoefte aan medische behandeling en een verminderde capaciteit om te werken." Ze geloofde als tiener dat ze transseksueel was vanwege haar gecompliceerde leven thuis - een psychiater die zijn plicht deed, zou volgens haar haar verleden hebben ondervraagd voordat hij haar op het pad van de transitie zette.

Bescherm kinderen tegen seksuele indoctrinatie door COC!

'We kunnen nieuwe rechtszaken verwachten'

Anna Kerr, de advocaat van de Feminist Legal Clinic of New South Wales, die Langadinos' zaak naar het advocatenkantoor Slater and Gordon stuurde, vertelde de Herald dat haar rechtszaak "waarschijnlijk het topje van de ijsberg is. We kunnen in de komende jaren uitgebreide rechtszaken verwachten in verband met geslachtsbevestigende geslachtsveranderende hormonen en operaties."

Exploderende vraag naar geslachtsverandering

Als dat gebeurt, kan de medische huisindustrie die is ontstaan om te voldoen aan de exploderende vraag naar "geslachtsveranderingen" bij jonge mensen, onder vuur komen te liggen - en elke keer dat een van deze zaken het nieuws haalt, zal het afschrikwekkende effect op degenen die een overgang nastreven en degenen die bereid zijn de overgang te vergemakkelijken, waarschijnlijk toenemen.


Dit artikel is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews
.

Laatst bijgewerkt: 30 augustus 2022 15:24

Doneer