In de walnoten zitten een les voor wie strijdt tegen de seksuele indoctrinatie voor kinderen.
Waarom Rutgers een voorbeeld kan nemen aan supermarkt Dirk
Soms zet een onbenullig krantenberichtje je aan het denken. Neem het Telegraaf-bericht Walnoten uit de schappen bij Dirk ’want etiket waarschuwt niet voor walnoten’, over een supermarkt die een product terugroept.
Serieuze zaak
Het lijkt absurd om te waarschuwen voor de stof walnoot in het product walnoot, maar supermarktketen Dirk neemt het serieus. De walnoten gaan direct uit de schappen. “Klanten die een product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel,” zo schrijft Dirk. “Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig.” Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor het product.
Noten kunnen dodelijk zijn voor sommigen
De ernst is begrijpelijk als je weet dat het consumeren van noten dodelijk kan zijn voor mensen met anafylaxie, een ernstige allergie. Als zij onverhoeds nootproducten eten, kan het binnen enkele minuten afgelopen zijn. Daarom lezen we op talloze producten "Kan sporen van noten bevatten".
Week van de Lentekriebels
Dit zet aan het denken over een andere terugtrekking van producten: het verwijderen van voorleesboeken van de Week van de Lentekriebels-leeslijst. ‘Kinderboeken’ als Zin in jezelf, dat kleine kinderen uitlegt dat zelfbevrediging in groepsverband normaal is, zijn door Rutgers in allerijl teruggetrokken. Dit nadat Gezin in Gevaar over de inhoud van de boeken schreef.
Lees ook: Week van de Lentekriebels: ‘Zin in jezelf’ zet 8-jarige kinderen aan tot zelfbevrediging
Komt Rutgers tot inkeer?
Dat ranzige boeken van de leeslijst verdwijnen is een overwinning voor kinderen. Op het eerste oog is het ook een ommekeer van Rutgers, dat schuld belijdt.
Onoprecht berouw bij Rutgers
Maar wie het gevaar inziet van een product, haalt net als Dirk niet alleen het product uit de schappen, maar roept het ook terug en geeft geld terug zelfs als de klant geen bon heeft. Een dergelijke terugroepactie zien we Rutgers niet maken. We horen ook geen oproep aan scholen die de boeken aangeschaft hebben, om die vooral niet aan kinderen voor te lezen. Terwijl dat wat de ziel kan vernietigen veel gevaarlijker is dan wat het lichaam doodt (Matt. 10:28).
Laatst bijgewerkt: 11 maart 2024 06:31