Vrouw benadert Gezin in Gevaar: ‘als ik nu tiener was, zou ik transgender verklaard zijn’

Vooral tienermeisjes worstelen steeds vaker met hun eigen vrouwelijkheid. Ze zijn erg beïnvloedbaar voor genderactivisten die hen allerlei schadelijke ideeën aanpraten.

Vrouw benadert Gezin in Gevaar: ‘als ik nu tiener was, zou ik transgender verklaard zijn’

THEMA'S:

Steeds meer jongeren beweren ‘transgender’ te zijn. Gezin in Gevaar luidt hier al jaren de noodklok over. Vooral tienermeisjes vallen soms met hele vriendinnengroepen tegelijk ten prooi aan de genderactivisten. Een tijdje geleden werden we benaderd door een vrouw die uit eigen ervaring weet hoe moeilijk het is om onvrede te voelen over je geslacht. Met haar persoonlijke verhaal wil ze de jongere generatie waarschuwen.

“Het zou mij aan het twijfelen gebracht hebben”

Inge* ervoer in haar tienertijd veel ongemak bij haar eigen vrouw-zijn. Inmiddels heeft ze dit een plek kunnen geven. Ze is opgelucht dat ze in een andere tijd opgroeide waarin de geslachtsverwarring als probleem werd gezien, en niet het zogenaamd ‘verkeerde’ lichaam. “[Ik] ben blij dat niemand me hierin beïnvloed heeft”, schrijft Inge. “Het zou mij aan het twijfelen gebracht hebben, of ik man of vrouw was.”

Lees ook: Voormalige transgender doet boekje open over transitiespijt: “zij boden mij testosteron aan”

Een ‘mannelijke’ vrouw

Ze beschouwt zichzelf als een “vrouw met mannelijke eigenschappen”. In haar kindertijd trok ze dan ook voornamelijk met jongens op. In haar puberteit kreeg ze moeite met de vervrouwelijking van haar lichaam. Ze vond het moeilijk “dat vrienden mij met andere ogen gingen zien.” Veel vriendschappen zijn dan ook kapot gegaan in haar jeugd. In die tijd heeft Inge met niemand over het ongenoegen omtrent haar vrouw-zijn gesproken.

Verschillende karakters

Ze wil jongeren die worstelen met hun geslachtsidentiteit op het hart drukken dat het geen ramp is “om eigenschappen te hebben die niet bij het eigen geslacht horen”. Er bestaan immers jongens met een zachter, zorgzamer karakter en meisjes met een ruiger, ‘stoerdere’ persoonlijkheid. Daar is niks mis mee. “In de hele geschiedenis van de mens is dat zo geweest”, schrijft Inge. Dat maakt je niet opeens van het andere geslacht. Bovendien worden dat soort gevoelens na de puberteit minder heftig, of gaan zelfs helemaal weg.

Bestel gratis: Genderboek

Fel tegen genderideologie

De vrouw, zelf moeder van een zoon, maakt zich grote zorgen over de boodschap die verwarde jongeren vandaag de dag meekrijgen. “Pubers zijn kwetsbaar, onzeker en makkelijk te beïnvloeden”, laat ze aan Gezin in Gevaar weten. Ze is er dan ook fel tegen om deze kinderen aan te praten dat ze in het ‘verkeerde’ lichaam zitten. “Daarom is het helemaal niet oké om pubers in die tijd te confronteren met dat soort problemen. Kan je wel?! Het maakt me misselijk.”

*Inge is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Heeft u ook een persoonlijk verhaal dat met onze strijd te maken heeft? U kunt ons altijd vrijblijvend een e-mail sturen op [email protected].

Laatst bijgewerkt: 20 juni 2024 16:51

Doneer