Spreker WEF erkent dat bevolkingsgroei economisch noodzakelijk is

"De wereld draait op groei, alle instellingen draaien op groei", aldus Mihir Shukla op het World Economic Forum. (Beeld: screenshot WEF)

Spreker WEF erkent dat bevolkingsgroei economisch noodzakelijk is

THEMA'S:

Een spreker op de 2023-conferentie van het World Economic Forum in Davos gaf in een panel toe dat een bloeiende bevolking cruciaal is voor toekomstige economische stabiliteit, waarmee hij de argumenten van zijn WEF-collega's over ontvolking onderuit haalde.

Stagnerende bevolking vormt groot risico

Tijdens het panel ‘AI and White-Collar Jobs’ over de integratie van kunstmatige intelligentie in de werkomgeving, merkte Mihir Shukla, CEO van geautomatiseerd robotica softwarebedrijf Automation Anywhere, op dat groei de belangrijkste factor is om de economie in stand te houden en dat een stagnerende bevolking een groot risico vormt voor deze duurzaamheid.

Bevolkingsgroei voorwaarde economische groei

"De wereld draait op groei, alle instellingen draaien op groei", aldus Shukla, die eraan toevoegde dat deze groei historisch gezien is bereikt door een toename van de bevolking en de daarmee gepaard gaande productiviteit. Hij merkte op dat "iedereen hier bij het WEF" heeft verklaard dat er momenteel geen bevolkingsgroei is, en dat er "de komende twintig jaar" geen verdere groei zal zijn. "Er is dus geen bevolkingsgroei. Dat betekent dat we de komende twintig jaar de productiviteit moeten verdubbelen," verklaarde hij.

Strijd mee! Voor de toekomst van uw kinderen

Alles hangt van bevolkingsgroei af

Shukla vergeleek de huidige situatie met de afgelopen zestig jaar van technologische innovatie, waaronder de opkomst van de computer, het internet en mobiele apparaten "om de productiviteit te verhogen," en vroeg: "Heeft iemand enig idee hoe we de productiviteit daarvan in de komende twintig jaar kunnen verdubbelen? Zo niet, dan is er gewoon niet genoeg om rond te komen in de maatschappij: onze sociale zekerheid, gezondheidszorg - niets daarvan werkt zonder groei."

WEF pleit voor wereldwijde ontvolking

"Er is een direct verband tussen technologie... die productiviteitsgroei stimuleert, en die groei die in staat is de samenleving genoeg te geven zodat er geen rellen op straat ontstaan. Voor mij is er een duidelijk verband; anders werkt dit niet." Het World Economic Forum (WEF) pleit echter al lang voor wereldwijde ontvolking, waarbij topadviseur van het WEF, Yuval Noah Harari, vorig jaar verklaarde dat de wereld "de overgrote meerderheid" van de huidige bevolking niet nodig heeft, vooral in het licht van de technologische vooruitgang.

‘Mensen geen deel meer van de toekomst’

In tegenstelling tot Shukla's standpunt suggereerde Harari in een TED-interview dat technologie zoals AI de behoefte aan menselijke productie zou verdringen, in plaats van samen te werken met mensen om de productiviteitskloof te dichten die ontstaat door een afnemende bevolking. Mensen maken nu "geen deel meer uit van het verhaal van de toekomst," benadrukte Harari

Minister, stop de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin!

‘Technologie maakt mensen overbodig’

Harari voegde daaraan toe dat "we de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet meer nodig hebben, omdat de toekomst draait om de ontwikkeling van steeds geavanceerdere technologie, zoals kunstmatige intelligentie [en] bio-engineering." Hij stelde dat "deze technologieën steeds meer overbodig zullen maken... wat mensen nog doen dat nuttig is," en dus "het mogelijk zullen maken de mensen te vervangen."

Dit bericht is met toestemming overgenomen van LifeSiteNews.

Laatst bijgewerkt: 24 januari 2023 14:27

Doneer