‘Sound of Freedom' overwint media-tegenwerking: levert 40 miljoen dollar op in de eerste week

Beeld: Screenshot trailer 'Sound of Freedom'

‘Sound of Freedom' overwint media-tegenwerking: levert 40 miljoen dollar op in de eerste week

THEMA'S:

De film Sound of Freedom is een eigen leven gaan leiden. We lezen berichten over volle zalen, uitverkochte zalen en spontane staande ovaties voor de film op talloze locaties. ‘Het bekijken van deze film is een must geworden dankzij de ongelooflijke mond-tot-mondreclame,' aldus Brandon Purdie, hoofd theaterdistributie bij Angel Studios.

Doorslaand succes

Ondanks onophoudelijke, wanhopige pogingen van de seculiere media om te voorkomen dat het publiek Sound of Freedom te zien krijgt, heeft de film al meer dan 40 miljoen dollar aan kaartjes verkocht - bijna drie keer de productiekosten - en zal het weekend naar verwachting eindigen op de derde plaats. Sinds de spectaculaire opening op 4 juli is de kaartverkoop enorm gestegen. Vanaf maandagochtend zijn er online bijna 4 miljoen kaartjes verkocht omdat het filmpubliek zich bewust wordt van de verdorven kinderprostitutie, waarvan de Verenigde Staten de grootste afnemer is.

Lees ook: Beruchte Nederlandse pedofiel veroordeeld tot 10 jaar cel wegens kinderpornografie

Kinderen redden uit prostitutie

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig overheidsagent Tim Ballard die zijn baan opzegde om een klein meisje te redden van mensenhandelaren in de Colombiaanse jungle. Tijdens dit proces redde Tim alleen al tijdens één missie 123 mensen, waaronder 55 kinderen. Sindsdien hebben Ballard en zijn organisatie, Operation Underground Railroad, duizenden kinderen gered.

Media in verzet

In wat een paniekerige reactie op het succes van de film lijkt te zijn, hebben seculiere media er alles aan gedaan om het publiek ervan te weerhouden de film te zien. Zowel The Guardian als The Washington Post probeerden de film te bezoedelen door een verband te suggereren met de QAnon-beweging. Ook CNN zond een op QAnon gebaseerde recensie van de film uit in een wanhopige poging om mensen ervan te weerhouden zich te informeren over de gruwelijke kinderprostitutie.

Bescherm kinderen tegen seksuele indoctrinatie door COC!

Hoge score

"Net als onze cijfers van 4 juli overtreffen de cijfers van vandaag onze verwachtingen en we gaan dit momentum voortzetten," zei Brandon Purdie, hoofd theaterdistributie bij Angel Studios. Pogingen van grote nieuwszenders om de film te ondermijnen hebben de sterke mond-tot-mond aanbevelingen in gemeenschappen door het hele land niet kunnen weerleggen. Sound of Freedom heeft een A+ waardering van ‘CinemaScore’ en een 76/99 publiekswaardering op ‘Rotten Tomatoes’, waarmee het Indiana Jones and the Dial of Destiny verslaat, die slechts een 69/88 score kreeg.

Sound of Freedom

"We zijn onze bioscooppartners - en hun hardwerkende bioscooppersoneel - zeer dankbaar dat ze met ons hebben samengewerkt om aan de grote vraag naar deze film te voldoen en dat ze de moed hadden om Sound of Freedom uit te brengen tijdens het drukste filmseizoen van het jaar", aldus Angel Studios distributiemanager Purdie.

Dit artikel verscheen eerder op LifeSiteNews.com

Laatst bijgewerkt: 25 juli 2023 14:23

Doneer