Hugo Bos doet aangifte na geweldsbedreiging om Tweede Kameractie

Links geweld is een serieuze dreiging voor ons.

Hugo Bos doet aangifte na geweldsbedreiging om Tweede Kameractie

Hugo Bos, campagneleider van Gezin in Gevaar, heeft aangifte gedaan bij de politie. Dit vanwege een zeer concrete bedreiging, nadat wij in de landelijke media kwamen met ons Starterspakket voor de Tweede Kamer.

Politie kwam onmiddellijk in actie

Donderdagavond 7 december ontvingen we op ons hoofdkwartier in Veenendaal een e-mail die geen twijfel liet over de bedoelingen van de verzender. Op last van de politie zullen we de tekst niet citeren of uitweiden over details. Het volstaat te zeggen dat de politie de geweldsdreiging reëel genoeg vond om onmiddellijk in actie te komen.

Pakket voor Kamerleden is een schoot in de roos

De bedreiging kwam een dag nadat alle 150 Tweede Kamerleden ons Starterspakket ontvingen, met een brief, brochures en een poppetje van een tien weken oud ongeboren kindje om de ernst van abortus over te brengen. Dit pakket was een schoot in de roos. RTL Nieuws, Nederlands Dagblad en Reformatorisch Dagblad schreven erover. Het pakket ontlokte de voorspelbare woede van Sophie Hermans en Frans Timmermans, maar kon ook rekenen op de waardering van SGP-leider Chris Stoffer.

Volg GIG op Telegram

We moeten zélf ook zorg dragen voor beveiliging

Hugo Bos heeft de volgende dag online aangifte gedaan en is nu op gesprek geweest. De campagneleider waardeert het dat de politie de dreiging serieus oppakt. Toch blijft het nodig dat Cultuur onder Vuur zélf zorg draagt voor een goede beveiliging, met verbeterde systemen en camera’s. Wie daar aan wil bijdragen, kan hier terecht.

Wanneer legt links verantwoording af voor terreur?

Links geweld is een groeiend probleem. Hugo Bos noemt in zijn video de moord op Pim Fortuyn, maar ook de antifa-aanslag op Thierry Baudet. Het geweld gedijt in een opinieklimaat waarin vooral rechts als gevaar gezien wordt en lacherig gedaan wordt over linkse terreur. Heeft u al Pieter Omtzigt en Dilan Yesilgöz GroenLinks-PvdA zien uitsluiten, vanwege de nauwe betrokkenheid van GL-prominenten als Wijnand Duyvendak bij linkse terreur?

Lees ook: Anti-gezin vandalen spijkeren affiche aan voordeur Civitas Christiana

Links is aan de verliezende hand

Hugo Bos ziet een positieve kant van de bedreiging. Links is duidelijk een slechte verliezer van de afgelopen verkiezingen en grijpt naar geschreeuw en gedreig. Voor ons het signaal om niet terug te deinzen, maar met verdubbelde kracht actie te voeren. Wij zullen winnen!

Laatst bijgewerkt: 19 december 2023 07:43

Doneer