China verkoopt onderdrukking Oeigoeren met genderideologie

China verkoopt onderdrukking Oeigoeren met genderideologie

Dat de ‘Volksrepubliek’ China met meedogenloze communistische hardheid optreedt tegen de Oeigoeren, een etnisch afwijkend, Turkstalig volk in Oost-China dat bovendien moslim is, is inmiddels genoegzaam bekend. Maar haar propaganda erover wordt steeds schaamtelozer.

Donkerste tijden

Ondanks de strenge Chinese censuur blijven immers verontrustende berichten het Westen bereiken. Over grootscheepse deportaties naar concentratiekampen, gedwongen abortussen, sterilisaties en het uiteenrukken van gezinnen, zodat de staat de verweesde kinderen kan ‘heropvoeden’ en indoctrineren. Deze nieuwsberichten gaan vergezeld van foto’s en video’s, die herinneren aan de donkerste tijden van het nazisme. Ook zijn er berichten van orgaanroof, medische proeven en slavernij.

Uitgekiend propaganda-offensief

Geheel overeenkomstig met wat we van communistische regimes gewend zijn, flankeert de Chinese regering haar wreedheden met een uitgekiend propagandaoffensief. Daarbij mikt het regime niet op wat er te zien is – de ijzingwekkende foto’ s en video’s – maar op wat we in het Westen graag willen zien. Zo bekeken zegt de recente Chinese ‘studie’ over de Oeigoeren niets over toestand van deze geknechte mensen, maar alles over de ideologieën die onszelf in de greep houden, met name feminisme en gender-ideologie.

Minister, stop het opdringen van seksualiteit op onze scholen!

Overheidstweet

China presenteert zijn beleid in een nieuwe ‘studie’ als bijzonder succesvol. “Een studie laat zien dat in het proces van het uitroeien van extremisme, de geesten van Oeigoerse vrouwen in Xinjang geëmancipeerd zijn”, zo prijst een Chinese overheidstweet deze week de studie aan, “en dat gendergelijkheid en reproductieve gezondheid werden bevorderd, zodat ze [deze vrouwen] niet langer baby-machines zijn. Ze hebben meer zelfvertrouwen en zijn onafhankelijker.” ‘Geëmancipeerd’, ‘gendergelijkheid’ , ‘reproductieve gezondheid’ , ‘zelfvertrouwen’ , ‘onafhankelijk’ . Alle buzz-words van de genderideologie komen langs. Het lijkt wel om een persbericht van D66-minister Ingrid van Engelshoven te gaan.

‘Grove onwaarheid’

De tweet, met een plaatje erbij van vrolijk dansende Oeigoerse kinderen, stuitte evenwel op veel weerstand. Hij wekte de woede op van Obianuju Ekeocha, de Nigeriaanse, in Engeland wonende biomedische wetenschapster en pro-life activiste: “Dit zou een Twitter notificatie hebben moeten krijgen”, zei ze, “ om de grove onwaarheid van deze tweet duidelijk te maken. Dat zouden ze direct en snel gedaan moeten hebben, enkele minuten nadat deze schandelijke tweet was verzonden, en alles in hoofdletters. Maar Twitter buigt voor China.”

Minister, stop de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin!

Schaamteloze leugens

Inderdaad, en Twitter staat daar niet alleen in. Het heersende globalisme bij overheden, internationale bedrijven en organisaties rolt de loper voor China uit. Met name Big Tech bedrijven als Twitter, Facebook en Google kijken wel uit om China voor de voeten te lopen. Waar ze er als de kippen bij zijn om een onwelgevallige president van de Verenigde Staten te blokkeren, laten ze een ondubbelzinnige communistische tirannie met de meest schaamteloze leugens wegkomen en helpen ze die zelfs verspreiden. Dit komt doordat de tweet en de Chinese ‘studie’ zo weten in te spelen op de politiek-correcte Westerse wensdromen van feminisme en genderideologie.

Holodomor

Dit is niets nieuws. Het Westen heeft een lange traditie in het wegkijken van wreedheden, zolang die maar in naam van een gewenst Westers ideaal worden aangeprezen. Sinds 1989 is het communisme is in zijn oorspronkelijke marxistisch-leninistische vorm niet meer salonfähig. Maar toen de socialistische Engels-Ierse schrijver en Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw in 1931 een bezoek bracht aan de Sovjet Unie, dat op dat moment in de greep was van een enorme en onnodige hongersnood, de ‘Holodomor’, die miljoenen mensen het leven kostte, verklaarde hij, in de watten gelegd door de Sovjets, na terugkeer tegenover de pers dat hij in Rusland “uitstekend gegeten” had. Aan het bepalen van de werkelijke omvang van de Holodomor komen de historici pas in onze tijd toe.

Gezin in Gevaar zet zich met 0 euro subsidie 100% in voor de verdediging van kind en gezin. Help mee met een gift!

Laatst bijgewerkt: 28 november 2023 09:27

Doneer