Waarom de Week van de Lentekriebels verplaatst wordt voor de Ramadan

Waarom de Week van de Lentekriebels verplaatst wordt voor de Ramadan

De Week van de Lentekriebels vindt ieder jaar aan het einde van maart plaats. Behalve in 2024. Eind maart is namelijk de Ramadan. Organisator Rutgers zet daarom een stapje terug op de kalender en laat de jaarlijkse seksuele indoctrinatie-ronde plaatsvinden van 4 tot 8 maart.

'Tijdens Ramadan niet over seksualiteit te praten'

Rutgers licht toe: “De Ramadan is een heilige maand voor moslims, waarin vasten, mentaal welbevinden, bezinning en reflectie centraal staan.” Het is dan “ongebruikelijk” om over seksualiteit te praten. Ramadan is trouwens ook de maand waarin het plegen van extra bomaanslagen centraal staat, zo voegen we volledigheidshalve toe.

Geen enkel respect voor ouders

“Het is vanuit respect, begrip en sensitiviteit voor de diversiteit van religieuze en culturele overtuigingen” dat Rutgers de Week van de Lentekriebels verschuift. Wij betwijfelen het. Rutgers heeft geen enkel respect, begrip en diversiteit voor religieuze overtuigingen die wansmakelijke ‘voorlichting’ in het geheel afwijzen. Wie zegt dat zelfbevrediging door kinderen verkeerd is, wordt door Rutgers “raar” genoemd. Wie seksualiteit binnen het huwelijk tussen man en vrouw ziet, wordt in de Rutgers-voorlichting consistent neergezet als naargeestig en bekrompen.

Lees ook: ‘Rutgers motor achter wereldwijde seksualisering van schoolkinderen’

Waar is de eerbied voor katholiek vasten?

Het ‘respect’ van Rutgers naar Ramadan-vierende moslims is niet meer dan een lippendienst. Een dienst die katholieken overigens niet krijgen. Van Aswoensdag (14 februari) tot Pasen (31 maart) is het in de katholieke Kerk vastentijd. Een periode van onthouding en gebed. Rutgers heeft lak aan katholieken door zijn perverse Week van de Lentekriebels in deze heilige maand te houden – een heilige maand waar het islamitisch vasten een verwrongen aftreksel is.

Ramadan is nepvasten

Wat maakt Ramadan dan zo verwrongen? Moslims moeten overdag vasten van praktisch alles, behalve ademen. Zelfs water drinken mag niet. Dat loopt dan ook vaak uit op vasten van werken. Wie ooit in een callcenter met veel islamitische collega’s heeft gewerkt, weet wat de Ramadan betekent: overuren draaien. Want Mohammed, Achmed en Fatima melden zich massaal ziek.

Volg GIG op Telegram

Misplaatste eerbied voor islam

Het meest verwrongen aan Ramadan is evenwel wat er ’s nachts plaatsvindt. Zodra de zon ondergaat, breekt het vreetfestijn los. De schade van overdag wordt ruimschoots ingehaald. Dit geldt evenzeer voor seksualiteit. Rutgers’ typisch links-liberale eerbied voor de islamitische ‘kuisheid’ tijdens de Ramadan is dus geheel misplaatst.

Lees ook: Kuisheid: een achterhaalde deugd?

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 6 februari 2024 16:51

Doneer