Waarom bevatten moderne videospellen 'transgender' personages?

Bron afbeelding: Foreign and Commonwealth Office / Wikimedia Commons

Waarom bevatten moderne videospellen 'transgender' personages?

In een wereld waar zowel de Disney Company als de basisscholen van het land openlijk discussiëren over 'genderoriëntatie', kon het niet uitblijven. Een populair videospel heeft 'transgender' personages toegevoegd aan de beschikbare opties.

Videospellen domineren de cultuur

Videospellen slagen erin de interesse van spelers te wekken. Dat is niet automatisch schadelijk. Het ontdekken van iemands interesse in een videospel gaat echter vaak gepaard met een golf van energie, een stoot dopamine die iemand ertoe kan aanzetten langer en intenser te spelen. Het kan leiden tot onmatigheid waarbij het intellect de passies en gevoeligheden niet meer onder controle heeft. Bovendien is de wereld van de videospelletjes tot bloei gekomen in een tijd waarin de populaire cultuur deugdzaamheid afkeurt. Het verbaast dan ook niemand dat de meeste videospellen zondige of gewelddadige activiteiten promoten.

De Sims

Aanvankelijk was Sims een uitzondering op de neiging van videospellen om de gewelddadige en slonzige kanten van het leven op te snuiven. Begin jaren negentig speelden studenten Sim City, een spel dat in 1989 in première ging. Het doel was de bouw van een stad te simuleren (vandaar de naam). Het was een weergave op junior-niveau van de CAD-methoden (Computer-Aided Design) die de architectuur en de industrie overspoelden.

Denkbeeldige mensen vergeten grenzen

In 2000 verscheen De Sims. Dit nieuwe spel ging minder over techniek en architectuur en meer over denkbeeldige mensen die door de spelers waren gecreëerd en hun virtuele leven leidden. Het heeft vier generaties doorlopen met meerdere "uitbreidingspakketten". De huidige generatie, De Sims 4, draagt de slogan "Vergeet grenzen. Vind jezelf." Spelers worden aangemoedigd om "de nieuwste en beste werelden, ervaringen en verhalen te verkennen". Typische uitbreidingspakketten voor De Sims 4 zijn "City Living", "Get Famous", "Eco Lifestyle" en "Snowy Escape". Andere hebben meer onheilspellende titels, zoals "Vampiers" en "Weerwolven".

Lees ook: Het weerleggen van de argumenten die Drag Queen Story Hour promoten

Een fantasie gebouwd op een fantasie

Velen willen intelligenter zijn; anderen willen atletischer zijn. Kleine mensen willen lang zijn. Kosmetische middelen zijn populair omdat ze mensen in staat stellen zich iets beter voor te doen dan in de spiegel. Zo hebben veel mensen een beeld van wat ze zouden willen zijn in plaats van de personen die ze zijn. Met "De Sims" kunnen spelers vermoedelijk betere versies van zichzelf creëren. Dat is een van de redenen voor de langdurige populariteit. Dat is ook de reden waarom de meest recente verandering in het spel zorgen baart. The Daily Signal beschrijft de situatie: "De toevoeging van de zogenaamde transgender aanpassingsopties roept vragen op over hoe links aankijkt tegen transgenderisme en de huidige boost naar sociale status."

Een van de leugens van de transgenderbeweging ontmaskerd

Vermoedelijk is de transgenderbeweging gebaseerd op het idee dat sommige jongens 'gevangen' zitten in meisjeslichamen en omgekeerd. Als dat waar zou zijn, zou zo'n jongen die De Sims speelt ervoor kunnen kiezen zijn personage als meisje voor te stellen. Een 'genderdysforisch' meisje zou zich als jongen kunnen voordoen. Maar zoals de Daily Signal verhaal verder gaat: "In een fantasiewereld waar de speler kan zijn wat hij wil en een avatar kan maken die past bij zijn visie op zichzelf - met andere woorden, een man die voelt dat hij een vrouw is zou een vrouwelijke avatar kunnen hebben - waarom zou iemand dan vrijwillig kiezen voor een transgender avatar?"

Transgenderisme is mode

Het antwoord is dat "transgender" zijn in de mode is geraakt. Voor sommigen, tenminste, is het bezitten van deze disharmonische en onrustige persoonlijkheid superieur aan een normaal persoon zijn van een van beide geslachten. Zulke mensen willen niet het andere geslacht zijn; ze willen rebelleren tegen datgene wat ze zijn - en tegen de God die hen zo gemaakt heeft.

Bestel nu gratis: De waarheid over homoseksualiteit

Verwarde adolescentie

Deze situatie is nog verwarrender omdat de "lijdenden" vaak adolescenten zijn. In deze postmoderne tijd zijn deze jaren gevuld met conflicten en verwarring. Jonge mensen wordt geleerd dat ze alles kunnen zijn, maar ze hebben zelden vaste ideeën over de mensen die ze willen zijn. Het gemak waarmee de hedendaagse adolescenten in verwarring worden gebracht is de reden waarom de 'genderideologie' zo gevaarlijk is. Dit effect is aanzienlijk groter bij kinderen uit gebroken gezinnen en kinderen die om allerlei redenen een gespannen relatie met hun ouders hebben. Hoewel het volwassen worden in veel opzichten spannend is, kan het ook beangstigend zijn.

Meer beïnvloeding door trends

Zo worden postmoderne adolescenten meer dan gewoonlijk beïnvloed door actuele trends, rages en beroemdheden. Gezien de toenemende 'trendmatigheid' van transgenderisme, kunnen jongeren zich gemakkelijk afvragen of ze zelf 'transseksueel' zijn. Voeg daarbij de invloed van een 'begripvolle' hulpverlener, en het tij kan bijna onweerstaanbaar zijn. De nieuwe versie van De Sims 4 zal alleen maar bijdragen aan de verwarring.

Lees ook: Verenigde Staten wijzigt koers omtrent transgenderisme

Een permanente oplossing voor een tijdelijk probleem

De meeste onpartijdige en goed gefundeerde volwassenen weten wat de verwarde adolescent niet weet - dat dergelijke problemen vaak verdwijnen met de tijd en volwassenheid. Dat is een van de redenen waarom activisten zo graag 'werken' met adolescenten in de hoop het aantal 'transseksuelen' op te krikken - en daarmee de publieke acceptatie van transseksualiteit. Zij speelden dit spel met groot succes op het verwante gebied van homoseksualiteit. Deze veteranen van de seksuele revolutie willen dat succes graag herhalen op een nog fundamenteler en destructiever niveau.

Onomkeerbare "behandelingen"

Een andere cruciale factor is dat de meeste 'behandelingen' voor genderdysforie onomkeerbaar zijn. Zodra de puberteit is uitgesteld en de operaties hebben plaatsgevonden, zijn de kansen op een dagelijks leven als lid van iemands natuurlijke geslacht in wezen voorbij. De recente gevallen van Chloe Cole, Keira Bell en Chris Beck wijzen allemaal op de enorme uitdagingen waarmee degenen die zich realiseren dat ze een verschrikkelijke fout hebben gemaakt, worden geconfronteerd.

Bestrijden effect virtuele utopie

Amerikaanse kinderen moeten beschermd worden tegen een dergelijk lot. Amerikaanse artsen, psychiaters en psychologen zouden voorop moeten lopen bij het voorkomen van dit misbruik in plaats van de primaire promotors te zijn van deze barbaarse praktijken. Een van de dingen die ouders en artsen zouden moeten bestrijden is het effect van De Sims 4. Dit is een cultuuroorlog waarbij alles deel uitmaakt van de strijd.

NPO, stop met het seksualiseren van kleine kinderen!

Dit artikel is een vertaling en verscheen eerder op tfp.org

Laatst bijgewerkt: 24 maart 2023 10:32

Doneer