Verklaring over de verdediging van Pim Lammers

De verdedigers van Pim Lammers gaan de eigenlijk kwestie nadrukkelijk uit de weg: namelijk dat een pro-pedofiele auteur schrijft voor de Kinderboekenweek. (Foto: Adobe)

Verklaring over de verdediging van Pim Lammers

THEMA'S:

Er is vandaag een advertentie aangekondigd ter verdediging van Pim Lammers, waarin staat dat het onaanvaardbaar zou zijn dat deze zich heeft moeten terugtrekken voor het Kinderboekenweekgedicht.

Wij zijn natuurlijk tegen elke doodsbedreiging. Het is echter interessant om te zien hoe de verdedigers van pro-pedofiele geschriften niet ingaan op de merites van de eigenlijke kwestie: namelijk dat een filo-pedofiele auteur schrijft voor kinderen in de Kinderboekenweek, een aangelegenheid voor kinderen.

Wat hebben de ondertekenaars ter ondersteuning van Lammers hierover te zeggen? Waarom verschuilen zij zich achter "talloze doodsbedreigingen"? Feit is dat de bedreigingen veel minder in getal zijn dan de enorme verontwaardiging van veel, maar dan ook veel meer vreedzame Nederlandse gezinnen met verantwoordelijkheidsgevoel, die het niet kunnen verdragen dat pedofilie in het algemeen wordt toegelaten. Laat staan in de buurt van kinderen.

Genoeg is genoeg. Wat zeggen jullie, fans van Pim Lammers: moet Nederland pedofilie in kinderliteratuur maar aanvaarden? Ja of nee? Zwijgen over deze vraag, of die ontwijken, getuigt op zijn minst van een gebrek aan intellectuele eerlijkheid.

232 advertisement 254395 79579f

De advertentie. Literair Nederland heeft een lange traditie van het goedpraten van pedofilie. Denk aan de petities voor legalisering van pedoseksualiteit uit de jaren 1970, die gretig getekend werden door politici, schrijvers en cultuurbobo's.

Laatst bijgewerkt: 11 februari 2023 06:50

Doneer