“Hen en hij” dansen samen: opnieuw genderneutraal taalgebruik in Koningsspelenlied

“Hen en hij” dansen samen: opnieuw genderneutraal taalgebruik in Koningsspelenlied

THEMA'S:

Na de ophef die twee jaar geleden ontstond, komt Kinderen voor Kinderen dit jaar opnieuw met genderneutraal taalgebruik in het Koningsspelenlied. Het lied genaamd “ZiggZagg” – dat nauwelijks bestaande woorden bevat – ligt weliswaar goed in het gehoor, maar achter het onschuldig klinkende meezinglied gaat een flinke dosis genderpropaganda schuil. Zo zingt het kinderkoor van BNNVARA over “hen en hij” die samen dansen. Op deze manier draagt dit kinderkoor ongewild bij aan de voornaamwoordwaanzin die aan steeds meer kinderen en volwassenen opgedrongen wordt.

Niet ‘kip’ en hij

Strikt genomen kan het woord ‘hen’ in “hen en hij” ook slaan op de derde persoon meervoud – en zelfs op een kip. Maar contextueel is dit duidelijk niet de bedoelde betekenis. Het woord ‘hen’ kan namelijk geen onderwerp zijn - dan zou namelijk het correcte woord ‘zij’ zijn. Het beoogde voornaamwoord ‘hen’ is een recent geïntroduceerd genderneutrale aanspreekvorm. BNNVARA pleit namelijk openlijk voor het gebruik van deze vorm van taalverkrachting. Dit is volgens de gesubsidieerde omroep “van groot belang voor mensen die zich niet identificeren met één van de twee genders. Zij voelen zich vaak niet erkend in een wereld die opgedeeld lijkt te zijn in man en vrouw.”

Lees ook: Koninklijke genderindoctrinatie: “hij of zij of x” wordt het themalied van de Koningsspelen

“Hij of zij of x”

Twee jaar geleden ontstond er ook al ophef over het themalied van Koningsdag “Zij aan zij”. In het refrein van dit lied werd gezongen over de ‘mooie mix van hij, zij of x.’ Dit lied pretendeert uitdrukkelijk dat je niet alleen man of vrouw kunt zijn, maar ook (een beetje van) beide of geen van twee. Dit idee is puur ideologisch gemotiveerd en heeft geen enkele grond in de biologische realiteit. Het bleek naderhand dat de meeste kindertjes van het kinderkoor geen flauw idee hadden wat ‘x’ betekent.

Hij of zij of x yt2

Bron: YouTube

Daarnaast blijkt dat in datzelfde lied een ‘verzonnen woord’ wordt gezongen dat ‘toevallig’ geslachtsgemeenschap betekent in het informele Indonesische taalgebruik.

Kinderspreekkoor voor de Seksuele Revolutie

Via de onschuldig klinkende liedjes van Kinderen voor Kinderen hebben de genderideologen als sinds eind jaren negentig de hoofdstroom van het Nederlandse gedachtegoed beïnvloed. De omroep die toen nog VARA heette raakte in 1998 al in opspraak toen zij jonge meisjes met zeer platte bewoording lieten zingen over hun borstgroei. Ook werd in 2005 dit kinderkoor met het nummer “twee vaders” ingezet om homoseksualiteit te normaliseren. De laatste jaren echter, de ideologische trend naadloos volgend, ligt de nadruk in de liederen op genderneutraliteit. Zo’n ideologisch stuurbaar kinderkoor is een uiterst effectief wapen in de handen van de genderideologen om de publieke opinie te beïnvloeden. Kinderstemmen klinken namelijk bij voorbaat al onschuldig en ongevaarlijk. Zelf doet BNNVARA overigens niet geheimzinnig over deze achterliggende agenda. “We jagen discussies aan tot er wat verandert.”

Bestel gratis: Genderboek

De waarheid verdraaien uit ‘beleefdheid’

De mannen en vrouwen, maar ook steeds vaker kinderen, die met ‘hen’ aangesproken willen worden doen een beroep op onze tolerantie en beleefdheid om hierin mee te gaan. Zoals ook ene Thorn die zegt “mensen regelmatig te moeten verbeteren”. Op BNNVARA laat zij weten dat ze het soms “best wel lastig [vindt] als iemand ‘zij’ zegt, dan ga je dus de ruimte innemen van ‘oh sorry, ik wil eigenlijk aangesproken worden met...’.” Gelukkig voor Thorn en anderen ‘helpt’ de gesubsidieerde omroep mensen op hun website om vloeiend te worden in het gendergebrabbel met behulp van voorbeeldzinnen: “Ik heb hen gevraagd wat diens favoriete drankje is.” Of: “Die kan heel mooi zingen, is dat hun baan?” [schuingedrukt, red.] Maar achter dit beroep op ‘beleefdheid’ schuilt een totalitair verlangen. Want reken maar dat het niet meegaan in de genderwaanzin steeds meer Nederlanders duur komt te staan.

Narcisme ten top

Nanoah Struik, een vrouw die haar genderidentiteit als ‘non-binair’ bestempelt, was volgens de NPO de eerste van haar identiteitsovertuiging die een ‘x’ in haar paspoort kreeg in plaats van ‘m’ of ‘v’. Deze radicale genderactivist heeft weinig begrip voor mensen die moeite hebben met genderneutrale voornaamwoorden. “Doe gewoon je best” laat ze via BNNVARA weten. Deze houding verraadt de diep narcistische levenshouding van Struik en andere zogenaamde non-binaire personen. Naar eigen zeggen zijn zij – in tegenstelling tot andere, blijkbaar minder verfijnde mensen – niet ‘in hokjes te plaatsen’. Zij beweren namelijk de categorie man/vrouw waartoe ieder mens behoort te overstijgen. ‘Niemand is zo bijzonder en complex als ik’, is blijkbaar de overtuiging. Daarnaast hebben de incorrecte voornaamwoorden geen enkele functie voor de zogenaamde ‘non-binaire personen’ of transgenders zelf. Het genderneutraal taalgebruik is uitsluitend bedoeld om te dicteren hoe anderen met of over Struik en anderen horen te praten. Zij verwachten dat iedereen ‘uit respect’ in hun zelf toegedichte identiteit meegaat, of anders.

Lees ook: Onderwijsvrijheid wijkt voor lhbt-dwang

Kunstmatige voornaamwoorden bewijzen de zwakte van de genderideologie

Ironisch genoeg bewijst deze krampachtige voornaamwoorddwang juist hoe ontzettend instabiel de identiteit van zo iemand is. Als een normale man of vrouw met het verkeerde voornaamwoord wordt aangesproken, stort zijn of haar identiteit en bijbehorend wereldbeeld niet in. Hij of zij weet immers wel beter. Het verkeerde voornaamwoord doet niks af aan zijn of haar identiteit omdat deze gegrond is in de realiteit. Dit is anders bij iemand die beweert het gender-binaire systeem te transcenderen. Zijn of haar ‘identiteit’ kan alleen in stand gehouden worden als iedereen meespeelt en de grammatica van onze taal drastisch wordt verminkt. Als de werkelijkheid moet wijken om je wereldbeeld te laten ‘werken’, dan is deze dus niet gegrond in de realiteit. Wat wel gegrond is in de realiteit is dat ieder mens mannelijk of vrouwelijk naar Gods beeld geschapen is. Dát is de boodschap die kinderen – en volwassenen – vandaag de dag moeten horen. Deze waarheid is namelijk het tegengif voor de morele chaos, misère en verwarring die onze samenleving vandaag de dag tergt.

Laatst bijgewerkt: 19 april 2023 09:04

Doneer