Elon Musk en Geert Wilders kruisen degens over migratie: “Nederland zal eigenhandig uitsterven”

Geert Wilders en Elon Musk

Elon Musk en Geert Wilders kruisen degens over migratie: “Nederland zal eigenhandig uitsterven”

THEMA'S:

Elon Musk en PVV-leider Geert Wilders twistten op X over migratie en demografie. De CEO van Tesla waarschuwt dat Nederland dreigt uit te sterven.

Geert Wilders: 'Het probleem is open grenzen'

“Het grootste probleem waar de mensheid voor staat is de ineenstorting van de bevolking,” schreef Elon Musk woensdag op X. Daar reageerde Wilders op: “Het grootste probleem van vandaag @elonmusk is een ineenstorting van onze eigen cultuur en westerse waarden door open grenzen, massa-immigratie, een onbeheersbare hoeveelheid niet-westerse asielzoekers en last but not least te veel zwakke politici die cultuurrelativisme voorstaan.”

Elon Musk: 'Ook landen zonder migratie storten in'

Het laatste woord was aan Musk: “Mee eens, maar zelfs landen die heel weinig immigranten hebben, zoals Korea en Japan, hebben te maken met een ineenstorting van de bevolking.” Met als ijzingwekkende conclusie: “Als het geboortecijfer zo laag blijft, sterft de Nederlandse natie vanzelf uit.”

Volg GIG op Telegram

We krijgen veel te weinig kinderen

Wie naar de cijfers kijkt, kan niet anders dan Musk gelijk geven. Het aantal kinderen per vrouw is in Nederland gedaald naar 1,43. Dat is ver onder de 2,1 die nodig is om de bevolking op peil te houden. Nog erger is het in Zuid-Korea, waar per vrouw 0,84 geboorten zijn.

Links ondermijnt onze cultuur

Wilders noemt terecht het cultuurrelativisme als één van de grootste problemen. De trots in de eigen Nederlandse cultuur is systematisch ondermijnd door linkse intellectuelen, die vreemde culturen steevast superieur achten. Vooral als die vijandig staan tegenover het christelijke Westen, zoals de islamitische culturen.

Lees ook: De les van Hongarije's gezinsbeleid: vorm gezinnen niet voor geld, maar voor God

Japan verdedigt eigen cultuur én sterft uit

Tegelijk is trots op de eigen cultuur niet voldoende. Japan is befaamd (of berucht, afhankelijk van hoe je het bekijkt) als een land dat vasthoudt aan de eigen gebruiken. Toch is het geboortecijfer daar 1,34 per vrouw. Japan is een heidense cultuur, waar het ontbreekt aan de gezinscultuur die intrinsiek is aan het christendom. Het idee van God Zelf die geboren wordt in een gezin is volledig vreemd aan het boeddhisme en shintoïsme die Japan gestempeld hebben.

Christelijke gezinscultuur

Uiteindelijk is het probleem niet slechts cultuurrelativisme, maar de ontkerstening van onze cultuur. De Revolutie richt de mens op zijn eigen pleziertjes. Dat creëert hedonistische mensen die niet bereid zijn tot het offer van kinderen krijgen. Tegen deze stroom in moeten we een christelijke gezinscultuur cultiveren. Als Geert Wilders dát inzicht inbrengt, kan Nederland voor uitsterven behoed worden.

Laatst bijgewerkt: 17 januari 2024 16:47

Doneer