Buitenlandse media spreken schande van Gewoon. Bloot.

Buitenlandse media spreken schande van Gewoon. Bloot.

THEMA'S:

“Wat is dit in vredesnaam voor gedrocht?” twittert de Britste nieuwscommentator Paul Joseph Watson verontwaardigd bij het zien van ‘Gewoon. Bloot.’ En hij is niet de enige. “Applaus voor onze Westerse beschaving!” reageert Ben Shapiro van de Daily Wire sarcastisch. Toen ‘Gewoon. Bloot.’ werd aangekondigd in 2021 was Gezin in Gevaar nagenoeg de enige die hierover de noodklok luidde. Nu – krap twee jaar later – wordt er zelfs internationaal schande over gesproken. Is er sprake van een kentering?

Nationale verontwaardiging

Hoe noem je het fenomeen van volwassenen die graag naakt gaan voor kinderen? Een normaal persoon zou ‘schennis van de eerbaarheid’, ‘pedofilie’ of een ander strafbaar feit antwoorden. Het antwoord van de NPO luidde in 2021 echter ‘een goed tv-programma voor kinderen!’ Toen Gezin in Gevaar hier lucht van kreeg, lanceerden wij meteen een petitie om ‘Gewoon. Bloot.’ van de buis te krijgen, met succes. Er kwam geen tweede seizoen van het oorspronkelijk Deense programma. Tijdens de afgelopen Week van de Lentekriebels ontstond opnieuw ophef over ‘Gewoon. Bloot.’ en kregen veel Nederlanders deze schaamteloze seksuele indoctrinatie in de gaten.

NPO, stop met het seksualiseren van kleine kinderen!

Kinderen kijken naar verminkte transgenders

Tijdens deze Week van de Lentekriebels ontstond er in Nederland veel ophef over de immorele ‘seksuele vormingsmethode’ van Rutgers. Hierin werden ook de filmpjes van ‘Gewoon. Bloot.’ die nog online staan aangeprezen om te laten zien aan jonge schoolkinderen. Een van deze filmpjes ging viraal in heel Nederland. Het gaat om de aflevering waarin de verminkte lichamen van transgenders centraal staan. Zij gingen in een studio voor een groep basisschoolkinderen uit de kleren. Dit alles werd – compleet ongecensureerd – uitgezonden door de NPO. Binnen onze landsgrenzen zorgde dit voor veel ophef, ook vanwege de Lammers-affaire die bij veel bezorgde ouders nog vers in het geheugen zat.

“Aanvankelijk kon ik niet geloven dat dit echt was”

Maar ook buiten Nederland wordt ontzet gereageerd op dit morele debacle. De transgenderaflevering gaat inmiddels de hele wereld over en vooraanstaande conservatieve cultuurcritici zijn diepverontwaardigd over wat kinderen in Nederland wordt aangedaan. De katholieke conservatieve nieuwscommentator van de Daily Wire Michael Knowles weidde een heel segment in zijn dagelijkse podcast aan deze wanvertoning. ‘Dit is een van de meest verontrustende video’s die ooit gezien heb’ begint de Amerikaan zijn commentaar.

Tweet JBP

Ook Jordan Peterson laat zich kritisch uit over het Gewoon. Bloot.-fragment: “Hier zijn de lichaamsdelen die ik afgehakt heb, voel je vrij dat thuis ook eens te proberen, kinderen!” twittert de Canadees sarcastisch.

“Aanvankelijk kon ik niet geloven dat dit echt was.” Zichtbaar geschokt becommentarieert Knowles de Nederlandse transgendervideo. Wat volgens hem en anderen het meest aanstootgevend is, is de misleidende ‘reclame’ die gemaakt wordt voor geslachtsoperaties. Een van de ontklede vrouwen beschrijft het "euforische gevoel" nadat haar gezonde borsten zijn verwijderd. Waarop een meisje van een jaar of tien enthousiast reageert ‘dat wil ik ook!’.

Lees ook: Pedofiele deelnemer aan Deense "Gewoon.Bloot." veroordeeld

Groeiende internationale coalitie tegen de genderideologie

De internationale ophef over ‘Gewoon. Bloot.’ staat niet op zichzelf. Want volgens Knowles “is [dit] precies wat links ook hier doet in de Verenigde Staten.” Steeds meer prominente personen over de hele wereld spreken zich uit tegen de seksualisering van kinderen en andere fratsen van de genderideologen. Uiteraard gaat dit niet ongestraft. Dit ervoer vooraanstaand psycholoog, emeritus hoogleraar en cultuurcriticus Jordan Peterson. Hij werd namelijk een aantal jaar geleden van Twitter voor lange tijd verbannen omdat hij zich op het platform uitsprak tegen het transgenderisme. Dit heeft er echter toe geleid dat veel mensen in begonnen te zien hoe machtig en censuurgretig de lhbt-lobbyisten zijn.

Weerstand tegen genderideologie vanuit niet-christelijke hoek

Opvallend genoeg komt het toenemende verzet tegen de genderideologie steeds vaker vanuit niet-christelijke hoek. In Nederland was het jarenlang alleen de SGP die eenzaam principieel weerstand bood tegen de lhbt-lobby. Recentelijk is de PVV uitgesproken tegenstander van de genderideologie. “Hou toch alsjeblieft op met die gekkigheid!” reageerde Geert Wilders verontwaardigd tijdens een debat over Paarse Vrijdag. “Laat onze kinderen kinderen blijven!”. Ook Forum voor Democratie is uitgesproken tegenstander. Zij zijn direct verantwoordelijk voor het viraal gaan van de transgendervideo.

Lees ook: Paarse Vrijdag: steeds meer ouders houden hun kinderen weg van lhbt-propaganda

Verzet tegen genderideologie per definitie christelijk van aard

Het groeiende internationale verzet tegen de genderideologie is natuurlijk iets dat Gezin in Gevaar van harte toejuicht. Toch is deze ontwikkeling ook enigszins zorgwekkend omdat de onvermijdelijke christelijke aard van de bezwaren vaak niet of nauwelijks wordt besproken. Want je kunt niet met de genderideologie afrekenen zonder het enige alternatief daarvoor in de plaats te zetten, namelijk de waarheid dat ieder mens door God naar Zijn beeld mannelijk of vrouwelijk geschapen is (Gen. 1:26-27). De genderideologie is namelijk een rechtstreeks gevolg van het afwijzen van het geschapen-zijn. Hierdoor waant de mens zich als schepper en (mis)vormer van het leven. Er is voor onze Westerse beschaving daarom geen weg terug naar de normale opvatting omtrent seksualiteit, zonder God als schepper van het leven als uitgangspunt te nemen.

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2023 10:53

Doneer