Bank gaat woke: kritiek op transgenderisme verboden

Bank gaat woke: kritiek op transgenderisme verboden

THEMA'S:

De Nederlandse bank Bunq blokkeert de rekening van een stichting die tegen transgenderisme is. Steeds vaker plegen politiek-correcte bedrijven censuur.

Mannen op het vrouwentoilet

Stichting Voorzij uit kritiek op het transgenderisme. “Wij zeggen: mensen kunnen niet van geslacht veranderen”, zegt voorzitster Caroline Franssen tegen de Volkskrant. “Maar er komt een wetswijziging aan waardoor mannen die zich vrouw voelen straks toegang krijgen tot voorzieningen speciaal voor vrouwen, van toiletten tot vrouwengevangenissen. Als feminist maak ik me daar druk over, ja.”

Bestel gratis: Seksuele indoctrinatie in schoolboeken

Rekening stopgezet

Deze overtuiging is onacceptabel voor Bunq, de bank van Stichting Voorzij. Die liet Franssen weten dat de stichtingsrekening stopgezet wordt. Dat is desastreus voor de organisatie, geeft Franssen aan. “Zonder dat kunnen we geen donaties ontvangen of betalingen doen. Het is alsof je wordt afgesloten van gas en licht.”

'We tolereren geen discriminatie'

Bunq licht de stopzetting toe op Twitter: “We steunen graag feministische organisaties, maar we tolereren geen discriminatie van trans vrouwen.” In de Volkskrant voegt CEO Ali Niknam toe: “Als ik op de website van Voorzij kijk, kan ik me voorstellen dat je je daar als transgender persoon naar bij voelt.”

Lees ook: VU-politicoloog: "Christenen zijn zeer getraind in het onderdrukken van mensen"

Op emotie spelen

Niknam beroept zich op emotie, een handige manier om elk weerwoord kalt te stellen. Wie tegen transgenderisme is, is ‘transfoob’ en bezorgt transgenders een ‘naar gevoel’. Omgekeerd werkt het uiteraard niet zo. De negatieve gevoelens van een meisje dat een omgebouwde kerel in het vrouwentoilet tegenkomt, tellen niet mee.

'Risicovolle' klanten

De Volkskrant plaatst het cancellen van Stichting Voorzij in de context van steeds strengere aandacht bij banken voor ‘risicovolle’ klanten. Denk aan fraudeurs, witwassers maar ook terroristen die zich bedienen van schimmige financiële constructies. Maar het is absurd om een stichting van Nederlandse burgers die op vreedzame wijze een standpunten uitdragen in dit rijtje te plaatsen.

Gomarus, hou stand tegen lhbt-vervolging!

Islamieten wel welkom

De passende context is eerder die van toegenomen politiek-correcte censuur. Bunq cancelde al eerder ‘Artsen voor waarheid’, een groep medici met een onwelgevallige mening over de aanpak van het coronavirus. Tegelijk doet Bunq wel zaken met islamitische organisaties. Hier speelt mogelijk de islamitische achtergrond van CEO Ali Niknam mee. Dat maakt het niet minder hypocriet.

Revolutie accepteert geen compromis

De cancelling van Stichting Voorzij toont de radicale aard van het transgenderisme als laatste versie van de Seksuele Revolutie. Voorzij is als feministische organisatie zelf een kind van die Revolutie, maar wordt nu opgegeten door haar jongere zusje. De Revolutie schuwt de middenweg. Daarom mag Bunq wel oppassen. Wie vandaag meewerkt met de transgenderterreur, kan morgen zelf op het schavot eindigen. Is Robespierre zelf ook niet met de guillotine onthoofd?

--

Een principieel, niet een persoonlijk standpunt

Dit artikel heeft als doel het verdedigen van het huwelijk, het gezin en de moraal volgens de katholieke leer. Op geen enkele manier is het onze bedoeling personen te belasteren. Wij oefenen simpelweg onze vrijheid uit als kinderen van God (Rom. 8:21), zodat "iedere tong zou belijden tot glorie van God de Vader, dat Jezus Christus de Heer is." (Fil. 2:11).

Laatst bijgewerkt: 13 april 2022 11:27

Doneer