Trump wint, Harris verliest: de Amerikaanse verkiezingsuitslag is een mokerslag voor links

Kamala Harris is de grote verliezer bij de verkiezingen.

Trump wint, Harris verliest: de Amerikaanse verkiezingsuitslag is een mokerslag voor links

THEMA'S:

Donald Trump heeft overtuigend de Amerikaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Het verlies van Kamala Harris markeert voor links een nederlaag van ongekende proporties.

Donald Trump

Kamala Harris behield in de peilingen maandenlang een voorsprong op Donald Trump. Hollywoodsterren verdrongen elkaar om hun steun te verklaren aan haar kandidatuur. De media spraken positief over haar campagne met een vooringenomenheid die zelfs in het verdeelde Amerika ongekend is.

Republikeinen voor Harris

Zelfs bij de tegenpartij kreeg Harris steun. De Republikeinse partijprominenten Liz en Dick Cheney spraken zich uit voor de Democraat Harris, net als meer dan 200 voormalig stafleden van George W. Bush, Mitt Romney en John McCain.

Harris gaf meer geld uit

Harris gaf tijdens haar campagne 430 miljoen euro meer uit dan Trump. De Democraten spendeerden 1,3 miljard euro. Een rapport van onderzoeksbureau AdImpact laat zien dat de Harriscampagne in iedere Amerikaanse staat meer uitgaf dan team-Trump.

Aanslag op Trump

Donald Trump werd op campagnetoer geplaagd door problemen. Een schutter mistte op een haar na het hoofd van Trump, die wegkwam met een bloedend oor. Zijn campagne haalde aanzienlijk minder fondsen op dan Harris: 850 miljoen euro.

Strafbare feiten

Trump is door de rechter veroordeeld voor wel 34 strafbare feiten. Of dat terecht is, daar kun je over twisten. Dat zijn strafblad negatief op zijn kandidatuur afstraalde, dat staat buiten kijf. Waar rook is, kan toch vuur zijn, zo denkt menig kiezer.

Tegenwerking in eigen gelederen

Dan hebben we het niet eens over de massieve tegenwerking vanuit de Republikeinse gelederen. Trumps voormalige stafchef John Kelly veroordeelde hem als “fascist”. Zijn defensieminister Jim Mattis noemde hem een bedreiging voor de Grondwet. Zelfs zijn vicepresident Mike Pence weigerde steun te betuigen.

Harris is radicaal-links

Toch heeft Trump de verkiezingen gewonnen. Dat heeft hij vooral aan zijn tegenstander te danken. Kamala Harris heeft tijdens de race kleur bekend als radicaal-linkse aanhanger van het woke-gedachtengoed.

Frans Timmermans

De Democratische kandidate was voor de Green New Deal, die in Amerika door zou voerenwat Frans Timmermans al over Europa heeft uitgestort. Zij stond een nieuw pakket maatregelen met belastingen en inperkingen van het privé-eigendom, die het ooit zo kapitalistische Amerika verder op het pad van socialisme zou leiden.

Jubelen over abortus

Harris steunde abortus tot aan de dag van geboorte. Zij liet op de Democratische conventie een mobiel abortorium van Planned Parenthood ongeboren kinderen doden. Tijdens haar campagne sprak ze euforisch over abortus als een vorm van seksuele bevrijding.

Gratis geslachtsverandering voor gevangenen

Op het vlak van gender steunde Harris geslachtsoperaties bij kinderen. Ook gevangen en illegalen moeten van ‘geslacht kunnen veranderen’. Uiteraard op kosten van de belastingbetaler.

Amerikanen zijn bezorgd om transgenderisme

Het zijn standpunten die slecht liggen bij Amerikaanse ouders. Zij maken zich terecht zorgen om de indoctrinatie van hun kinderen met transgenderisme, die zonder ouderlijk medeweten in een traject van ‘geslachtsverandering’ gemanipuleerd kunnen worden.

Zwarten en Latino's lieten Harris in de steek

Ook minderheden die tot nu toe steevast Democratisch stemmen, zijn afgestoten door de radicaal-linkse standpunten van Harris. Van de zwarte mannen stemde in 2008 nog 95% op Obama. In 2024 is dit gedaald naar 81%. Van de Latino-vrouwen koos 59% Harris, terwijl in 2016 70% het vakje aankruiste bij de toenmalige Democratische kandidaat Hillary Clinton.

Niet alles is raciaal

De Democratische tactiek van minderheden inpalmen is mislukt. Hardwerkende Mexicanen die zich zorgen maken over crimineel geweld door illegalen in de straten waar hun kinderen spelen, kozen voor Trump. Zij stelden daarmee de wokisten, die alles reduceren tot raciaal conflict, in het ongelijk.

Realistische verwachtingen van Trump

Op rechts wordt gejuicht om de verkiezing van Trump. Dat loopt makkelijk uit op teleurstelling. Trump was eerder president en heeft in die tijd niet het moeras kunnen leegpompen, zijn favoriete uitdrukking voor het vervangen van de in zijn ogen corrupte kaste van gevestigde politici. Als president voerde hij dezelfde coronadwang door als in Europa.

De echo van Richard Nixon

Trump doet denken aan Richard Nixon. Daarin zit een compliment en een waarschuwing. Net als Nixon heeft Trump laten zien een overlevingskunstenaar te zijn, die vanuit een schijnbaar hopeloze positie een comeback maakt en de verkiezingen wint. Eenmaal in het Witte Huis voerde Nixon echter vooral de linkse agenda uit, zowel in binnenland als buitenland.

Communistisch China

Nixons bezoek aan Mao gaf China een mondiaal aanzien die het communistisch regime tot op de dag van vandaag gebruikt om in het zadel te blijven. Eenzelfde misstap kan de nogal zelfstandig optredende Trump ook maken.

De nieuwe Gorbatsjov

Het echt goede nieuws is eerder het verlies van Harris. Zij was wereldwijd de vaandeldrager van links. Zij zou na de beschamende Chernenko-taferelen van Joe Biden de nieuwe Gorbatsjov worden: energiek, modern en ogenschijnlijk mild, maar met een onvervalst neocommunistische agenda.

Geert Wilders

Links koesterde de hoop dat Harris het rechtse tij zou keren. In steeds meer landen winnen rechtse partijen zetels. De PVV van Geert Wilders in Nederland, de FN van Marine Le Pen in Frankrijk, de AfD in Duitsland. Wilders is het zelfs gelukt om in het centrum van de macht te komen: zijn partij leidt een kabinet.

Kiezer is de linkse agenda beu

Het lukt links maar niet om een tegenbeweging te starten. De eenvoudige oorzaak is dat de kiezer de linkse agenda beu is. Linkse politici hebben een ongezonde obsessie met vierjarigen vertellen over seksualiteit. Ze hebben een macabere uitstraling met hun lofprijzingen op het aborteren van ongeboren kinderen.

Het boeit linkse politici niet

Linkse politici halen hun schouders op als kiezers beginnen over kinderen die geen gezinnetje kunnen starten omdat asielzoekers voorrang krijgen bij sociale huurwoningen. De inflatie die pensioenen ondermijnt, laat hen volledig koud.

De burger als lastpak

Aan alles voel je dat politici als Harris de gewone burger vooral als een lastpak zien. Vooral als de burger geen donkere huidskleur of afwijkende seksualiteit heeft, en dus onbruikbaar is om in te zetten in de verdeel-en-heers-politiek van wokistisch links.

Links op de vlucht

Rechtse mensen mogen moed vatten door de nederlaag van Kamala Harris. Links op de vlucht jagen met een beschaafd maar beslist tegengeluid: het is dus zeker mogelijk. En als dat bij verkiezingen kon, waarom ook niet in de cultuur? In het bedrijfsleven? Op universiteiten? In de gesprekken die wij in het dagelijks leven voeren? Dat zou pas echt vooruitgang brengen in het herstel van onze cultuur.

Laatst bijgewerkt: 8 november 2024 15:28

Doneer