Genderideologie is door de Tweede Kamer, alleen SGP en PVV tegen

Genderideologie is door de Tweede Kamer, alleen SGP en PVV tegen

THEMA'S:

De genderideologie is opnieuw een stukje verder in Nederlandse wetgeving verankerd. Deze week stemde de Tweede Kamer voor de initiatiefwet van D66, PvdA en GroenLinks, die expliciet vastlegt dat ‘transgenders’ niet gediscrimineerd (dat wil zeggen: apart behandeld) mogen worden. Dat lijkt onschuldig, maar in andere landen krijgen mensen al gevangenisstraffen, en worden ouders uit de ouderlijke macht ontzet, omdat ze niet met de genderideologie meewerken.

Alleen PVV en SGP tegen

De Eerste Kamer moet er nog over stemmen. Maar daarna zal de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) met dit ‘discriminatieverbod’ uitgebreid worden. Alleen SGP en PVV stemden tegen. “De indieners ontkennen dat het zo bedoeld is”, verklaarde SGP-Kamerlid Roelof Bisschop tegenover het Reformatorisch Dagblad, “maar wij zien dit toch als een klein, eerste opstapje naar de verder doorwerking van een genderideologie, die erop uit is alle onderscheid tussen mannen en vrouwen te verdoezelen.”

Geslacht als keuze

De genderideologie vindt dat het biologische verschil tussen man en vrouw geen betekenis heeft. Geslacht moet een keuze zijn, die los staat van het voorgegeven biologische feit. Tegenstrijdig hieraan is dan weer dat dit geslacht van eigen keuze op een of andere manier geacht wordt waardevoller en werkelijker te zijn dan dat waarmee je geboren bent. Via een omkering maakt de genderideologie het geslacht dus toch weer belangrijk en bepalend voor de persoon.

Gevolgen voor huwelijkswetgeving

Roelof Bisschop vestigt er de aandacht op dat het wetsvoorstel van het linkse trio D66, PvdA en GroenLinks de basis kan vormen voor nog veel verdergaande wetgeving in genderideologische richting. “Ik ben ervan overtuigd dat dit op termijn ook gevolgen gaat hebben voor onze huwelijkswetgeving. En nu al heeft de genderideologie een funeste pedagogische invloed op pubers, die bij de normale onzekerheid over hun identiteit nu ook nog met het idee geconfronteerd worden dat het hun eigen keuze is of ze jongen of meisje willen zijn.”

Genderdysforie is aandoening

Er is inderdaad overweldigend wetenschappelijk bewijs dat genderdysforie (de medische term voor het lijden aan het denkbeeld dat je het verkeerde geslacht hebt) een aandoening is die niet bevestigd zou moeten worden. Zoals onderzoeker Ryan Anderson het zegt (in zijn bestseller When Harry Became Sally) ondersteunt “de beste biologie, psychologie en filosofie” waar we over beschikken “ons begrip van geslacht als een lichamelijke werkelijkheid, en van gender als een maatschappelijke manifestatie van het lichamelijke geslacht”. Of, zoals hij elders zegt, dat “een menselijk wezen een bijzondere aard heeft die bepaald wordt door de menselijke vorm”.

Bestel gratis: Genderboek

Dwaalspoor

Bij een mannen- resp. vrouwenlichaam hoort dus een aangeboren gedrag dat van nature op voortplanting en opvoeding van kinderen is gericht. Dit betekent niet dat daar geen storingen in kunnen optreden. Maar we noemen dat storingen omdat ze niet met die voorgegeven structuur van de werkelijkheid overeenstemmen. Storingen zijn er om opgelost te worden. Ze willen rechtvaardigen met een ideologie, is mensen op een dwaalspoor brengen. Onderzoek bewijst namelijk dat mensen niet gelukkiger worden van geslachtsverandering, integendeel zelfs.

Getraumatiseerde spijtoptanten

Het schokkendste deel van Andersons boek zijn de ervaringsverhalen van transgenders die ‘behandeld’ werden maar weer terug wilden. Deze spijtoptanten zijn niet alleen psychologisch getraumatiseerd, maar ook lichamelijk vaak zwaar verminkt en hormonaal ontregeld. Ze zijn chirurgisch onvruchtbaar gemaakt en kunnen geen normale seksuele relatie meer aangaan. En bedenk dat onder druk van het transgenderactivisme deze behandelingen bij steeds jongere kinderen worden uitgevoerd. In plaats van geslachtsverwarring te bestendigen met wetgeving, zou de overheid behandelingen moeten bevorderen die uitgaan van het natuurlijke geslacht van de persoon en hem (of haar) daarmee in het reine brengen.

Uit ouderlijke macht

Transseksuelen maken maar een miniem deel van de bevolking uit. Denkt u daarom niet dat deze juridische ontwikkelingen u nooit zullen raken. In sommige landen is het al strafbaar om mensen aan te duiden met hij en zij, als die zich toevallig een zij en een hij voelen. In Canada kun je er zelfs een boete voor krijgen. In Brazilië ligt een wetsvoorstel klaar die ouders uit de ouderlijke macht ontzetten, als zij niet meewerken aan de geslachtsverandering van hun kind. En deze week werd bekend dat veertig Engelse scholen het rokje voor meisjes uit het schooluniform schrappen. Dat is niet inclusief genoeg. Rokjes pinnen meisjes te zeer vast op hun biologische vrouwelijke geslacht, terwijl ze jongens ervan uitsluiten. Het gebeurt allemaal met de wet in de hand. En het eind van deze dwingelandij is nog lang niet in zicht.

Laatst bijgewerkt: 23 november 2023 17:00

Doneer