David Reimer was het proefkonijn van een gewetenloze grondlegger van de genderideologie. Hij werd reeds als baby 'getransgenderd'.
Genderideologie: het monsterlijk mislukte experiment met de Reimer-tweeling
Een mislukt wreed experiment op mensen staat aan de wieg van de ‘genderideologie’, hoewel het die juist dramatisch heeft ontzenuwd. De media zwijgen daar echter over. De ‘gendertheorie’ negeert de natuurlijke verschillen tussen man en vrouw en schrijft die toe aan de cultuur, het milieu en de evolutie van de materie volgens criteria die doen denken aan de marxistische.
‘Missionaris’
Dr. John William Money (1921-2006), psycholoog aan de John Hopkins Universiteit in Baltimore, USA, is de vader van de genderideologie. Hij oefende een beslissende invloed uit op de totstandkoming ervan. Hij beweerde al in de jaren zestig te hebben aangetoond dat seksualiteit meer van opvoeding afhangt dan van de menselijke biologie en morfologie. Money werd beschouwd als een goeroe van de seksualiteit en noemde zichzelf een “missionaris van de seks". Hij pleitte voor ‘open’ huwelijken met wederzijds instemmende minnaars; hij moedigde groeps- en biseksuele seks aan, en leek incest en pedofilie goed te keuren.
Pronken met ‘succes’
Money koos een tweelingbaby uit als menselijke proefkonijnen: Bruce en Brian Reimer, beiden jongen. De ideoloog maakte van een gezondheidsprobleem van Bruce gebruik om hem - met plastische chirurgie en met toestemming van zijn ouders - een vrouwelijk lichaam te geven. Bruce werd ‘Brenda’. Dr. John Money pronkte met zijn ‘succes’. De media en andere wetenschappers juichten hem toe, terwijl het gezin Reimer echter in een tragedie werd gestort.
Genderideoloog
In 1966 hadden de ouders van Brian en Bruce op de televisie een interview gezien met Dr. John Money, die sprak over geslachtsveranderende operaties bij transseksuelen. In de overtuiging dat een dergelijk idee geschikt zou kunnen zijn voor de medische problematiek van Bruce, zochten zij de genderideoloog op, die zijn kans rook en onmiddellijk een chirurgische geslachtsverandering voorstelde.
Vreemde neigingen
Bruce werd gecastreerd toen hij 22 maanden was. Dr. Money liet hem opvoeden als een meisje, zonder hem dat ooit te vertellen. De Reimers volgden Dr. Money's instructies tot op de letter op, maar 'Brenda' scheurde ‘haar’ eerste jurk net voor de tweede verjaardag en werd afgewezen op school, waar hij vreemde 'lesbische neigingen' had vertoond, ondanks de hormonen die hij kreeg.
Seksueel expliciete foto’s
Terwijl de familie in grote problemen kwam, verkondigde Money in wetenschappelijke artikelen dat zijn experiment een doorslaand succes was. Het tijdschrift Time verklaarde dat "deze zaak een ijzersterke bekrachtiging is van de grootse strijd voor de bevrijding van de vrouw".
Money hield diep traumatiserende ‘psychotherapeutische’ sessies voor de tweeling. Hij liet hun seksueel expliciete foto's zien en liet de kinderen naar verluidt zich uitkleden en seksueel getinte houdingen aannemen.’ Bij "ten minste één gelegenheid" nam Dr. Money een foto van de twee kinderen in deze posities.
Drugs
De moeder voelde zich schuldig en deed een zelfmoordpoging, de vader ontwikkelde ernstig alcoholisme. Brian begon drugs te gebruiken en misdaden te plegen toen hij tiener was. Bruce, ‘Brenda’ was niet bestand tegen de eindeloze psychiatrische sessies en oestrogeen medicatie en ging daaraan onderdoor. Toen hij dertien was, zei hij dat hij zelfmoord zou plegen als hij Dr. Money weer moest zien.
Waarheid
De familie zette de behandeling stop en Dr. Money publiceerde niets meer over de zaak. Maar hij bracht het publiek ook niet op de hoogte van zijn mislukking en bleef suggereren dat hij geslaagd was, totdat een rivaliserend onderzoeker, Dr. Milton Diamond van de Universiteit van Hawaii, de waarheid reconstrueerde en een artikel publiceerde in de Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.
Wereldwijd becommentarieerd
Een psychiater stelde voor om ‘Brenda’ de hele waarheid te vertellen, die plotseling opgelucht was. "Ik was dus niet gek," zei hij opgetogen. Brenda probeerde te herstellen met operaties en hormoonbehandelingen en nam een nieuwe naam aan: David.
De "Brian-Brenda-David Reimer" zaak werd het onderwerp van boeken. David en Brian ontdekten dat hun geval wereldwijd werd becommentarieerd in artikelen en boeken van medische en psychologische theorie, niet als weerlegging maar juist ter illustratie van het vermeende ‘succes’ van Money's theorie.
Zelfmoord
In 2002 pleegde Brian, ten prooi aan schizofrenie, zelfmoord met een overdosis antidepressiva. David kwam het trauma niet te boven en pleegde in mei 2004 zelfmoord door zichzelf door het hoofd te schieten. Hij was 38 jaar oud. Hij werd begraven op Saint Vital Cemetery in Winnipeg, Canada.
De monsterlijke uitkomst van het experiment met de Reimer-tweeling heeft helaas niets veranderd aan de blindheid, grenzend aan fanatisme, die de aanhangers van deze ideologie tot op vandaag ten toon spreiden.
‘Geen commentaar’
Dr. Money bleef tot het einde van zijn leven professor emeritus aan de Johns Hopkins University. Op het moment van David Reimer's zelfmoord werd hij benaderd door de pers, maar hij wenste geen commentaar te geven.
Zijn ‘genderideologie’ wordt nog steeds verspreid als serieuze wetenschap. De theorie maakt dagelijks nieuwe slachtoffers bij jonge kinderen die, om wat voor reden dan ook denken ‘in een verkeerd lichaam’ te zitten. Zij geloven – misleid door Money’s achterhaalde ideeën - dat dit met operaties en hormoonbehandelingen verholpen kan worden en vallen ten prooi aan onomkeerbare medische ingrepen.
Dit artikel, geschreven door Louis Dufaur, is overgenomen van de website van het Instituto Plinio Corrêa de Oliveira.
Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2021 13:42