Petitie aan Wopke Hoekstra, minister van Financiën

Stop de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin!

Schermopname (48)

Geachte minister Hoekstra,

De fiscale discriminatie van kostwinnersgezinnen is een probleem dat u welbekend is. Het keert immers steeds weer terug op de agenda. Desondanks zal het ook komend jaar weer doorgaan.

Als gevolg daarvan betalen kostwinnersgezinnen bij hetzelfde totale inkomen ruim zesmaal zoveel belasting als tweeverdienersgezinnen. Bovendien lopen zij ook nog eens tal van toeslagen mis, waarvan andere gezinnen wel profiteren.

Dit onrecht is onverdedigbaar. Niemand probeert dit dan ook. Iedereen erkent dat dit eigenlijk niet kan. Toch, hoewel de SGP deze fiscale achterstelling keer op keer aankaart, is het nog altijd niet aangepakt.

U bent behalve minister van Financiën ook een rijzende ster van het CDA, dat een gezinsvriendelijke christendemocratische partij wil zijn.

Daarom vraag ik u beleefd maar dringend om alles te doen wat in uw vermogen ligt om aan de fiscale bestraffing van het kostwinnersgezin op de kortst mogelijke termijn een einde te maken.

Hoogachtend,

Uw handtekening is bevestigd ✔️

Hartelijk dank voor uw steun!

Ja, ik heb vernomen dat kostwinners zes keer meer belasting moeten betalen in Nederland. Gezinnen waar vader werkt en moeder zorgt, worden fiscaal gestraft.

Ja, ik vind deze achterstelling van gezinnen onacceptabel. Ik wil dat minister Hoekstra van Financiën dit onmiddellijk stopt. Daarom teken ik de petitie aan de minister.

Ja, ik wil dat deze petitie wordt verspreid en een groot publiek bereikt. Samen stoppen we de fiscale discriminatie van kostwinnersgezinnen. Daarom help ik de petitieverspreiding met een gift. Ik geef het volgende bedrag:

5,00
Persoonlijke info

Totaalbedrag: €5,00