School wil ontslag voor onderwijsassistent die Paarse Vrijdag afwijst, Gezin in Gevaar steunt rechtsgang

Onderwijsassistent Benny dreigt ontslagen te worden omdat hij niet mee wil doen met Paarse Vrijdag. Bron afbeelding: YouTube.

School wil ontslag voor onderwijsassistent die Paarse Vrijdag afwijst, Gezin in Gevaar steunt rechtsgang

Een christelijke middelbare school in Dordrecht heeft onderwijsassistent Benny ontslag aangezegd. De aanleiding was zijn afwijzing van Paarse Vrijdag op geloofsgronden. Gezin in Gevaar springt in de bres.

Paarse armband

De school in kwestie heeft een christelijke grondslag. In strijd daarmee hield het op 9 december 2022 Paarse Vrijdag. Personeel werd verzocht een paarse armband te dragen. De 62-jarige onderwijsassistent Benny weigerde dat. Puur op grond van zijn christelijk geloof, waarbij hij Romeinen 1 citeerde over hoe mensen "natuurlijke omgang met de tegennatuurlijke verwisseld" hebben.

Gesubsidieerde homolobby tegen Benny

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de Gay Straight Alliance, een massief gesubsidieerde lhbt-lobbyclub die gebrand is op het homoseksualiseren van kinderen. De GSA-afdeling op de school vond ook Benny’s trui met “Wees kalm. Jezus komt snel terug” onacceptabel. De lhbt-ideologie verdraagt het christendom nu eenmaal niet. Daarom stapte GSA naar de directeur. Die stuurde Benny direct naar huis en zegde hem ontslag aan.

Lees ook: Ontslagen om kritiek op lhbt: een lot dat steeds meer Nederlanders treft

Irrelevante verklaringen

De school besefte al snel een kapitale blunder gemaakt te hebben. Naarstig begon het belastende verklaringen te verzamelen over Benny. Verklaringen die niets te maken hebben met de zaak. Ook werden collega’s benaderd om Benny zwart te maken.

Benny stapt naar de rechter

Benny laat zich echter niet intimideren. Als principieel christen gaat het hem om de vrijheid van godsdienst. Het gaat hem om Gods eer. Daarom stapt Benny naar de kantonrechter. Hij laat zich niet afkopen door de steeds hogere schikkingsbedragen die de school aanbiedt. Bedragen die de stellige indruk wekken dat de school zich op glad ijs weet. De lhbt-kruistocht-zonder-kruis kan een flinke nederlaag lijden in de rechtszaal.

Gezin in Gevaar steunt rechtsgang

De campagne Gezin in Gevaar vernam via haar netwerk het verhaal van Benny. Na grondig onderzoek – ook van de uitgebreide verklaringen die de school opgesteld heeft – hebben we besloten tot het juridisch steunen van Benny. Dit betekent dat Gezin in Gevaar de advocaatkosten draagt van Benny, die opbokst tegen een gesubsidieerde school. Vanzelfsprekend geldt daarbij dat deze zaak door Benny en de advocaat gevoerd wordt en dat alleen zij over de strategie gaan.

Steun Benny in de rechtszaak tegen zijn ontslag

Patroon van lhbt-intolerantie

Gezin in Gevaar krijgt steeds vaker gevallen als Benny. Gewone burgers moeten op hun werk meedoen met lhbt-promotie of genderneutraal communiceren. Als ze weigeren, dreigt ontslag. Nergens is er zoveel intolerantie als bij de zelfbenoemde ‘toleranten’ van de lhbt-beweging. Dissidentie is een krachtig signaal dat je het roze gedram niet hóéft te accepteren. Het laat bovendien zien dat lhbt helemaal niet zo populair is. Dat blijkt wel uit de reacties van leerlingen. Na zijn ontslagaanzegging regende het dan ook “Free Benny!” in WhatsApp-groepen van de school.

Heldere boodschap

Op vrijdag 21 april vindt de zitting van Benny’s rechtszaak plaats. Gezin in Gevaar zal rapport maken. Tenminste één journalist heeft zich al gemeld om ook verslag te doen. Hopelijk zal deze zaak een heldere boodschap uitdragen door heel Nederland, dat het een wezenlijke vrijheid is om te getuigen van Gods waarheid over huwelijk, seksualiteit en gezin.

Laatst bijgewerkt: 17 november 2023 14:04

Doneer