Jordan Peterson is “klaar” met ‘pride maand’. Hier schiet zijn kritiek tekort

Wereldberoemd klinisch psycholoog en cultuurcriticus Jordan Peterson uit felle kritiek op het lhbt-gedram tijdens ‘pride maand’. (Beeld: Fox News)

Jordan Peterson is “klaar” met ‘pride maand’. Hier schiet zijn kritiek tekort

THEMA'S:

Jordan Peterson heeft zich kritisch uitgelaten over transgenderoperaties bij kinderen. In een Tv-interview met Fox News noemt hij het geslachtelijk verminken van kinderen “nazi, Auschwitz-level kwaadaardig”. De Canadese cultuurcriticus heeft überhaupt geen goed woord over voor het regenbooggedram tijdens ‘pride maand’.

Jordan Peterson: ‘pride’ is een “gevaarlijke leugen”

Het is juni en dat betekent ‘pride maand’, een jaarlijkse, maandlange inspanning van vooral Noord-Amerikaanse media en bedrijven om zoveel mogelijk regenboogpropaganda te verspreiden. In een interview met Fox News noemt Jordan Peterson ‘pride maand’ een “gevaarlijke leugen” met “echte monsters die op de loer liggen.” Hij herinnerde de kijkers eraan dat trots (pride) een kardinale zonde is. Niettemin omdat het volgens Peterson getuigt van koppigheid en narcisme.

‘Transgenderchirurgen oppakken’

De Canadese psycholoog bekritiseerde in het Fox News-interview onder andere de steeds veranderende regenboogvlag en de dominantie van de ‘pride’-agenda in het onderwijs. Hij verzet zich ook tegen het concept van de lhbt "gemeenschap." Er is volgens Peterson helemaal geen sprake van zo’n ‘gemeenschap’. Zijn grootste kritiekpunt is vooral gericht op de invloed van de genderideologie op kinderen. Als psycholoog maakt hij zich ook grote zorgen over de behandeling van genderverwarde kinderen.

Lees ook: 8 manieren waarop de EU de genderideologie opdringt

Transgenderchirurgen achter de tralies

Vorig jaar interviewde hij Chloe Cole, een jonge vrouw die zich ooit transgender waande, onder het mes ging en daar snel spijt van kreeg. Door wat de chirurgen haar hebben aangedaan is ze niet meer vruchtbaar en zit ze onder de littekens. Ze vecht daarom nu tegen de transgenderindustrie. Het geslachtelijk verminken van verwarde kinderen en tieners vergelijkt Peterson met nazi-praktijken. Hij pleit daarom voor gevangenisstraffen voor de chirurgen die dit soort gruwelijkheden uitvoeren.

Peterson: ‘seksualiteit is een privézaak’

In het interview citeerde Peterson de Britse schrijver G.K. Chesterton en waarschuwde dat de ‘pride-beweging’ hekken heeft weggehaald zonder de redenen te begrijpen waarom ze er stonden, met gevaarlijke gevolgen. Hij voorspelt dat het gendergedram uiteindelijk zal leiden tot minder acceptatie van homoseksualiteit, iets dat hij “absoluut niet viert”. Volgens Peterson is seksualiteit een “privézaak” en vormen identiteiten gebaseerd op seksuele verlangens geen echte identiteiten, maar onderwerping aan instinctieve grillen.

Bestel gratis: Genderboek

Gods scheppingsontwerp

Hier is dan ook waar Peterson de mist in gaat. Hij heeft geen principieel bezwaar tegen homoseksualiteit en andere afwijkingen van Gods scheppingsontwerp, in tegendeel! Zo gedoogt hij het adopteren van kinderen door homoseksuele ‘paren’. En ook uit andere bedenkelijke opvattingen, zoals het dogmatisch aanhangen van de antichristelijke evolutietheorie, blijkt dat zijn commentaar op het transgenderisme niet principieel van aard is.

Anti-woke maar niet principieel

De kritiek van Jordan Peterson richt zich vooral op het lhbt-totalitarisme en het beschadigen van verwarde kinderen. Dit zijn echter de logische gevolgen van het ‘liberale’ seksuele individualisme waar hij voor staat. Peterson bestrijdt dus de 21e-eeuwse ‘excessen’ van de Seksuele Revolutie vanuit een eerdere versie van de verloochening van Gods scheppingsontwerp. Dit is een breed gedragen opvatting, ook in Nederland. Politici van partijen als Forum voor Democratie, en in mindere mate van BBB en PVV, delen onze scherpe kritiek op de Week van de Lentekriebels. Van fundamentele kritiek op de onderliggende antichristelijke leugens is helaas geen sprake.

Lees ook: Buitenlandse media spreken schande van Gewoon. Bloot.

Gendercriticus

Ondanks zijn bedenkelijke seksuele normen die hij desondanks met christelijk jargon verwoordt, is het prijzenswaardig dat Peterson zo vocaal weerstand biedt tegen de grootste excessen van de genderideologie. Hij verwierf in 2016 internationale bekendheid vanwege zijn openlijke kritiek op de dictatoriale wet van Canada die het ‘misgenderen’ – het noemen van iemand bij zijn of haar biologische geslacht – van zogenaamde ‘transgenders’ strafbaar maakt, berucht onder de naam Bill C-16. Sindsdien blijft hij zich in straffe termen uitspreken tegen de genderideologie.

Wanneer bekeert Jordan Peterson?

Van meet af aan neemt Peterson een wispelturige houding aan ten opzichte van het christendom. Hij haalt de Heilige Schrift continu aan en geeft lezingen waar hij Christus als het ultieme voorbeeld presenteert voor onze beschaving. Voor uitverkochte zalen en vaak met emotionele uitspattingen spreekt hij lovend over het geloof. Toch weigert hij zichzelf een christen te noemen en irriteert het hem als hij die vraag krijgt. Het is te hopen dat Peterson zich in navolging van zijn vrouw en dochter tot het christendom bekeert en zijn goede strijd niet alleen richt op de slechte vruchten, maar ook op de boom en wortels van de regenboogboom.

Laatst bijgewerkt: 7 juni 2024 14:49

Doneer