Canadese jongen opgepakt vanwege verzet tegen genderideologie

Canadese jongen opgepakt vanwege verzet tegen genderideologie

THEMA'S:

Een zestienjarige Canadese jongeman werd gearresteerd nadat hij wilde protesteren tegen seksuele indoctrinatie op zijn katholieke school. Josh Alexander werd van school gestuurd omdat hij de christelijke waarheid verkondigt over seksualiteit. Toen hij weigerde zich hierbij neer te leggen, werd hij gearresteerd.

Save Canada

Hij is pas zestien jaar, maar van zijn moed en doorzettingsvermogen kunnen veel mannen nog het een en ander leren. Dit is namelijk niet de eerste keer dat Alexander vanwege zijn christelijk getuigenis in de problemen is gekomen. Zo werd hij ook in de boeien geslagen omdat hij protesteerde bij een ‘drag queen story hour’ en daarbij de Heilige Schrift aanhaalde. Op zijn vorige school protesteerde hij tegen de regenboogvlag die werd verkozen boven de Canadese vlag. Samen met twee anderen is hij hét gezicht van de cultureel conservatieve beweging ‘Save Canada’. Dit is een “vrijwilligersorganisatie met de missie om vrijheid, welvaart, God en geschiedenis te promoten.”

Lees ook: Ontslagen om kritiek op lhbt: een lot dat steeds meer Nederlanders treft

“Mannen kunnen ook borstvoeding geven”

Alexander stuitte op zijn nominaal katholieke school (St. Josheph Catholic High School) in Ontario op veel weerstand toen hij de normale, christelijke visie over seksualiteit uitdroeg. De directe aanleiding was dat de klas waar hij inzat ‘uitgelegd’ werd dat ook mannen borstvoeding kunnen geven. Dit is naar verluid nog maar het topje van de ijsberg van wat er in Canadese scholen wordt verkondigd. De genderideologie heeft daar onder de Trudeau-regering namelijk een stevige voet aan de grond gekregen. Toen Alexander deze antiwetenschappelijke, quasireligieuze overtuiging bekritiseerde werd hij beschuldigd van ’pestgedrag’ omdat er een transgenderstudent bij hem in de klas zat.

Jongens dringen de meisjestoiletten binnen

De directe aanleiding voor zijn schorsing was het bekritiseren van de infiltratie van de meisjestoiletten door jongens die beweren meisjes te zijn. In Noord-Amerika vormt de toegang tot de meisjestoiletten en -kleedkamers het epicentrum in de strijd tegen de genderideologie. Het is een kwestie van tijd voordat ditzelfde debat naar Nederland overwaait. Nadat Alexander van een aantal meiden van zijn school te horen kreeg dat zij zich niet meer veilig voelden, diende hij een klacht in bij de directie, maar deze viel in dovemansoren. Ook de klachten van meisjes werden niet gehoord. Daarom organiseerde Alexander een vreedzaam protest om hier aandacht voor te vragen. Echter, twee dagen voordat dit evenement plaatsvond werd hij geschorst. Toen hij later aan het begin van het volgende semester terugkeerde, belde de school de politie en werd hij ingerekend.

Bestel gratis: Seksuele indoctrinatie in schoolboeken

Een gebroken generatie

Josh Alexander maakt zich grote zorgen over de slechte staat van zijn generatie. Hij wijst dan ook resoluut naar de genderideologie als de hoofdoorzaak van de malaise waar zijn generatie in is beland. “De scheppingsorde van God ligt onder vuur en de familiestructuur wordt vanuit iedere hoek aangevallen.” In tegenstelling tot hoe de linkse Canadese media en zijn school hem afschilderen, heeft hij medelijden met de verwarde transgender-jongeren. “Ik heb sympathie voor ze, zij zijn ook slachtoffers van onze maatschappij.” Door leugens vanuit school en een gebrek aan opvoeding worden kinderen vatbaar voor de genderideologen. “Onze generatie is kapot, gebroken.”

Lees ook: Paarse Vrijdag: steeds meer ouders houden hun kinderen weg van lhbt-propaganda

School voor de rechter

Alexander kan nu niet meer naar school. Hij mag alleen terugkeren als hij een document tekent waarin staat dat hij zijn ‘schadelijke denkbeelden’ – lees: de normale opvatting over seksualiteit zoals op te maken is uit de scheppingsorde en de Schrift – niet meer zal uitdragen. Dit weigert hij. “Als een christen kan ik niet de leugen uitdragen en meegaan met het mainstream-narratief dat compleet ingaat tegen Gods natuurlijke scheppingsorde.” Daarom, op advies van een advocaat gaat hij deze beslissing aanvechten bij het mensenrechtentribunaal van Ontario. Hij kan rekenen op steun vanuit de hele wereld van mensen die zich zorgen maken over de totalitaire genderideologie. Ook Gezin in Gevaar steunt de strijd van Josh Alexander. Voor wie hem persoonlijk steun wil betuigen, kan dat doen op https://tfpstudentaction.org/petitions/catholic-school-arrests-student-against-transgender-bathrooms

Laatst bijgewerkt: 20 juni 2023 13:24

Doneer